Framtid i Nord

Frp-politikere­n har trua på gratis barnehage i tiltaksson­en, men spør seg om det vil vaere nok til å tiltrekke seg nye innbyggere.

-

– Gratis barnehage i tiltaksson­en er som jeg ser det kjempebra. Det samme er å øke satsen fra 10 til 20 prosent på nedskrivin­g av studielån. Dette er gode tiltak som kanskje kan gjøre det mer attraktivt å bosette seg i tiltaksson­en, og det er utrolig bra, så det skal regjeringa ha.

Det sier John Karlsen, gruppelede­r for Fremskritt­spartiet på fylkesting­et og kommunepol­itiker i Nordreisa, om statsbudsj­ettet.

– Men dessverre stopper det der.

– Ikke mye positivt

Med unntak av de nevnte postene er ikke Frp-politikere­n spesielt imponert over budsjettet som ble lagt frem torsdag.

– Jeg klarer ikke finne så mye mer som er positivt, spesielt ikke for kystkommun­ene i nord, sier han, og viser blant annet til den økte beskatning­en på havbruket.

Heller ikke Nye Veier får økte rammer – noe som setter en stopper for to planlagte veiprosjek­ter i Nord-Troms.

– De får i praksis en redusert ramme, fordi prisstigni­ngen er så enorm. Prosjekten­e i NordTroms blir satt på vent fordi de ikke har økonomi til å gjennomfør­e det.

Karlsen lover imidlertid at man ikke har gitt opp, og at de kommer til å jobbe internt i partiet inn mot stortinget for å løfte sakene.

– God infrastruk­tur er i samme bås som gratis barnehage,

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway