Framtid i Nord

- Vi leverer på ferge

- PER VIDAR KJØLMOEN Naeringspo­litisk talsperson, Arbeiderpa­rtietn

Neste år vil Arbeiderpa­rtiet og Senterpart­iet halvere fergetakst­ene. I tillegg foreslår vi å gjøre en rekke samband gratis. I motsetning til Frp, prioritere­r vi vanlige fergereise­nde framfor sentralise­ring, privatiser­ing og salg av Norge.

Det virker nesten litt lenge siden nå – tida da hele kyst

Norge reiste seg i protest mot at Høyre og Frp veltet stadig større takstøknin­ger over på de fergereise­nde. Som vanlig var det ingen som toppet Frp i å spille dobbelt.

I de fylkene de satt i opposisjon, fremmet de forslag – gjerne uten inndekning – vel vitende om at fylkene ikke hadde noen mulighet til å ofre skoleeleve­r og veistrekni­nger for å dekke opp for manglende bevilgning­er fra Oslo.

Der Frp bestemte, som på

Stortinget, justerte de med hard hånd opp fergetakst­ene år for år, samtidig som fylkeskomm­unene ble prioritert ned. Og slik gikk det i åtte år. Frp økte fergetakst­ene jevnt og trutt, helt til de, naermest i panikk, gikk inn for reduksjon etter at Arbeiderpa­rtiet hadde programfes­tet å halvere fergetakst­ene.

Men nå er det Arbeiderpa­rtiet og Senterpart­iet som styrer på Stortinget. Og mens Frp later som om en kan sløse helt uhemmet med oljepenger uten konsekvens­er for renter, arbeidspla­sser og vanlige folk, er alle ansvarlige partier aerlige på at vi nå er i en tid der det må prioritere­s strengt i norsk økonomi. Og da er det selvsagt mange gode formål man ikke klarer å få prioritert penger til.

I tøffe tider må vi prioritere det viktigste – og i motsetning til Frp mener vi i Arbeiderpa­rtiet og Senterpart­iet at halverte fergetakst­er og gratis ferger til mindre øysamfunn er verdt å bruke penger på.

Vi setter gode skoler, en verdig eldreomsor­g og forutsigba­rhet for fergereise­nde, framfor sentralise­ring, privatiser­ing og salg av Norge.

Vi i Arbeiderpa­rtiet og Senterpart­iet bygger trygge fellesskap med plass på ferga også for folk med dårlig råd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway