Framtid i Nord

– Det var tøft, og det var hardt, men nå er det gjort

Fikk virkelig kjenne på hvor det øverste nivået ligger.

- KRISTINA BÅTNES HESTDAHL kristina@framtidino­rd.no 948 58 272

Lørdag var det klart for sesongåpni­ng for håndballhe­rrene fra Nordreisa, som i år skal bryne seg på sterk motstand i 3. divisjon.

I ilddåpen mot Alta IF ble det tydelig at det var nivåforskj­ell på lagene. Da 60 minutter hadde gått stod det 18–38 på tavla, i gjestenes favør.

– At Alta slår oss med 20 mål hadde jeg forventet. Vi kommer fra fjerde divisjon, og de fra andre. Hadde de ikke slått oss med såpass, hadde de gjort en dårlig jobb, vil jeg si, sier Nordreisa-trener Bjørn Egil Sareussen.

– Dette var tøft, og det var hardt, men nå er det gjort, og vi vet hvor det øverste nivået ligger.

Ikke rom for feil

Men det var langt fra så mørkt som resultatet kunne tilsi – hvert fall ikke i andre omgang. Sareussen poengterer at de i pausen fikk lagt bort alt av nerver – og det var et helt annet lag som kom ut på banen etter hvilen.

Andreomgan­gen tapte de faktisk kun med ett mål.

– Og det er meget bra. Det viser at vi er på rett vei, sier treneren.

Det de først og fremst tar med seg fra kampen, sier Sareussen, er at på dette nivået er det ikke rom for personlige og tekniske feil. Han påpeker at det normalt sett kanskje kommer ti feil i løpet av en hel kamp. Bare i 1. omgang hadde Nordreisa 22.

– På det nivået, mot et lag som Alta, blir man fryktelig hardt straffet, så det må vi bare laere ut av.

Men det er også mye positivt, fastslår han. De får brukt pausen til å sette seg ned og prate sammen, puste ut og og kvitte seg med nerver.

– Etter det får vi gjort det vi har trent på, har en del fine angrep, og scorer en god del. Men først og fremst klarer vi å ta tak i forsvarssp­illet, sier han.

– Målvaktene får mer hjelp, og da viser både Nils (Michalsen) og Raymond (Sørgård Hansen) at de holder nivået i massevis.

Kraftig steg opp

3. divisjon er helt nytt for laget som kun har spilt en sesong tidligere.

– Det er noe med å bli vant til tempoet og det fysiske på dette nivået, og det er et kraftig steg opp for oss. Men nå har vi kjent på det, og vet hvor nivået ligger.

Og at Alta er den tøffeste motstanden de møter i divisjonen, hersker det heller ikke saerlig tvil om.

– Ja, jeg blir overrasket om ikke Alta går gjennom dette relativt lett, sier Sareussen.

Han uttalte til Framtid i Nord forrige sesong at de skulle vaere klar for 3. divisjon om ett år – men nå skjer ting egentlig ett år for tidlig.

– Nå har vi ikke det året, så nå må vi bare vaere klare. Men målet er å utvikle oss som et lag, og bli så gode som vi bare kan bli. Klarer vi å ha alle guttene på trening, og trene godt, så kommmer vi til å havne på 3. plass i serien.

Spent på resten

Treneren er for øvrig svaert fornøyd med at de også i år spiller for en fullsatt tribune.

– Det er veldig hyggelig at det kommer så mange folk. Både Alta-treneren og dommerne er imponerte over at vi klarer å skape en sånn ramme rundt kampen. Vi setter stor pris på at folk i Nordreisa møter opp, det er veldig artig.

Han gleder seg også til fortsettel­sen.

– I hele sommer har vi fokusert på å jobbe som et lag, og dra i en retning, i tillegg til å få satt forsvarssp­illet og et angrepsspi­ll vi kan vaere stolte av.

– Vi fokuserer på det vi leverte i 2. omgang denne kampen, og det er det vi ønsker å jobbe videre med.

 ?? FOTO: SKJERMDUMP / FRAMTIDINO­RD.NO ?? HJEMMETAP: Nordreisa gikk på sitt første hjemmetap noensinne mot et sterkt Alta IF lørdag.
FOTO: SKJERMDUMP / FRAMTIDINO­RD.NO HJEMMETAP: Nordreisa gikk på sitt første hjemmetap noensinne mot et sterkt Alta IF lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway