Framtid i Nord

Holder nedrykkssp­økelset på avstand: – Poengene var det viktigste og de fortjente vi

Nedrykkssp­økelset har den siste tiden hengt over herrelaget til Skjervøy IK. I lørdagens kamp mot Mjølner tok de derimot tre sterke poeng som kan vise seg å bli helt avgjørende i sesonginns­purten.

- MARIUS HOE marius.hoe@framtidino­rd.no

To mål signert Erlend Pedersen, og ett av Ørjan Isaksen Skallebø var nok til å slå FK Mjølner, som før lørdagens kamp på Lerøy Stadion lå på en solid femte plass i 3. divisjon.

– Fortjent seier

– Seieren smakte litt bedre enn til vanlig. Dette var ekstremt viktig, sier trener Stian Ryslett.

– Vi spiller en veldig god første halvtime, og er klart best. Etter det mister vi initiative­t og Mjølner reduserer fortjent. Men for en gangs skyld har vi marginene med oss, og etter at vi scorer den tredje målet har vi god kontroll. Poengene var det viktigste og de fortjente vi, oppsummere­r Ryslett.

Ekstremt viktig

Skjervøy står nå med 26 poeng, og en luke på seks poeng ned til streken og Harstad IL. Laget fra Sør-Troms har i midlertidi­g én kamp mindre spilt.

– Disse poengene betyr ekstremt mye. Vi har satt oss selv i en god posisjon hvor det fortsatt er helt opp til oss selv, og jeg tror at vi er sikre med ett poeng på de to siste kampene. Kanskje holder det uansett, men da er vi avhengige av lagene rundt oss. Harstad har vaert gode i høst, og det er ikke umulig at de får med seg noe på de siste kampene, sier Ryslett.

Troen på å beholde plassen er i alle fall styrket etter lørdagens seier.

– Samtidig blir man aldri helt sikker før det er matematisk umulig. Uansett blir det viktig å avslutte sesongen bra med gode opplevelse­r slik at vi går inn i neste sesong og føler at vi har nivået inne.

Vil gjenskape lørdagens prestasjon

De to siste kampene i årets sesong skal spilles borte mot Senja og hjemme mot TIL 2.

– Spiller vi som i dag tar vi seks poeng. Mjølner er et solid lag og det var sterkt av oss å slå dem. Nå handler det om å gjenskape dette, sier Ryslett.

Kamptroppe­n ser også ut til å bli fulltallig neste helg.

– Erlend Pedersen gikk ut med skade i dag, men han er en seiging så vi håper at han rister det av seg, sier Stian Ryslett.

 ?? FOTO: ANNE MARTINE BROX-ANTONSEN ?? HJEMMESEIE­R: Skjervøy IKs trener, Stian Ryslett, ledet laget til en meget sterk hjemmeseie­r over Mjølner. Poengene er ekstremt viktige, mener han.
FOTO: ANNE MARTINE BROX-ANTONSEN HJEMMESEIE­R: Skjervøy IKs trener, Stian Ryslett, ledet laget til en meget sterk hjemmeseie­r over Mjølner. Poengene er ekstremt viktige, mener han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway