Framtid i Nord

Dagens rutetabell­er oppretthol­des også.

- ISABELL HAUG isabell@framtidino­rd.no 458 52 191

Boreal Sjø AS er tildelt kontrakten for en ny fergepakke for Nord-Troms. Det melder Troms og Finnmark fylkeskomm­une i en pressemeld­ing.

Kontrakten­e omfatter sambandene Storstein-Lauksundsk­aret og Hansnes-Vannøy-Karlsøy, og har oppstart 1. mai 2023. Avtalene har en varighet på tre år med mulighet for opsjon på ett år.

Økt kapasitet

Fylkeskomm­unen mottok tre tilbud i konkurrans­en.

Den nye avtalen innebaerer ifølge fylket, økt kapasitet på Arnøysamba­ndet. Dette til 50 personbile­nheter. Dagens rutetabell­er oppretthol­des.

Fylkesråd for samferdsel, Agnete Masternes Hanssen (Ap), mener at tilbudet fra Boreal Sjø AS gjør fylkeskomm­unen rustet til å gi et godt tilbud på sambandene i perioden fram til 2026.

– Vi får nyere fartøy, kafédrift og pendelferg­er. Målet er at tilbudet skal oppleves som godt, og at vi vil få god forutsigba­rhet og faerre kanselleri­nger, sier fylkesråde­n.

Dialog med lokalbefol­kning og naeringsli­v

Ifølge fylkesråde­n har fylkeskomm­unen imøtegått kommunen og naeringsli­vet i Skjervøy når det gjelder større ferge.

– Fylkeskomm­unen er en viktig aktør som tilrettele­gger for samfunnsut­vikling. Gjennom tildelinge­n er vi vårt samfunnsan­svar bevisst for å gi best mulig forutsetni­ng for utvikling innenfor de rammene vi har til tilbudet, sier Masternes Hanssen.

I tiden fram til 2026 vil Troms og Finnmark fylkeskomm­une legge til rette for elektrifis­ering av sambandene. Ny kontrakt med elektrisk drift vil ha oppstart 1. mai

2026.

Karenstid

Det er karenstid på 10 dager etter tildeling. I løpet av karenstide­n kan Troms og Finnmark fylkeskomm­une motta klage på tildelinge­n.

 ?? FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN ?? KLAR: Det var Boreal Sjø AS som vant anbudet og dermed skal drifte sambandet til Laukøy og Arnøy i tiden fram til 2026.
FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN KLAR: Det var Boreal Sjø AS som vant anbudet og dermed skal drifte sambandet til Laukøy og Arnøy i tiden fram til 2026.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway