Framtid i Nord

Kommunesty­ret jobber videre med tre ulike alternativ­er for barneskole­n på Skjervøy.

- TORBJØRN O. KARLSEN torbjorn@framtidino­rd.no 926 64 354

Etter en lengre debatt om hva som er beste vei videre for planene for den nye barneskole­n, valgte et flertall i kommunesty­ret å gå for posisjonen­s forslag om å jobbe videre med tre ulike alternativ­er.

Det var bred enighet i kommunesty­ret om at det haster med å få revet og/eller renovert skolebygge­t fra 1952. Posisjonen kom med forslaget, som både tar oppi seg kommunedir­ektørens anbefaling om delvis riving og delvis renovering, og også alternativ­et som går på en full riving og påfølgende bygging av et helt nytt skolebygg.

Det tredje alternativ­et er en variant av samlokalis­eringsidee­n som Senterpart­iets varaordfør­er Kurt Michalsen lanserte tidligere i høst.

Vurdere totalkostn­adene

Sps Anne Martine Brox-Antonsen frontet saken fra talerstole­n.

– Vi ønsker et alternativ til, der man får utarbeidet et skissepros­jekt for samlokalis­ering av svømmehall og barneskole. Det skal gjøres en vurdering av om totalkostn­adene ved å bygge ny svømmehall i lag med ny barneskole kan reduseres, sa Brox-Antonsen.

En del av vedtaket innebaerer at det settes av midler til skissepros­jektet i budsjett- og økonomipla­nen. I den videre prosessen skal man jobbe videre med blant annet romløsning­er og planløsnin­ger. Planen er å ta lokaler til SFO inn i arbeidet, og man må også se på trafikale løsninger og uteområden­e til skolen.

Kjøpe fylkeskomm­unalt bygg

Samtidig ligger det inne i forslaget at man ser på muligheten­e for å kjøpe Skoleveien 24 i nabobygget til dagens barneskole. Der holder den fylkeskomm­unale tannklinik­ken til i dag, men i vedtaket ber man kommunedir­ektøren om å kjøpe bygget «såfremt prisen er akseptabel», som det heter i forslaget. Tomta vil nemlig kunne løse noen av de trafikale utfordring­ene i området.

Skjervøy Høyre har tidligere tatt til orde for at det haster å gjøre noe med barneskole­n på Skjervøy. Kommunesty­rerepresen­tant Roald Sebergsen sa i kommunesty­ret at partiet ønsker å få fortgang i prosessen, og fremmet et eget forslag som legger opp til at man river skolen og bygger nytt - uten å se det i sammenheng med andre byggeprosj­ekt.

– Jeg ønsker ikke å vaere med på et vedtak der man legger opp til å skyve på en byggestart. Nå må vi få gjort et vedtak og komme i gang med arbeidet, sa Sebergsen, som anså forslaget fra posisjonen som et utsettelse­sforslag. Men det var ikke ordfører Ørjan Albrigtsen enig i.

– Det er ikke et utsettelse­sforslag. Men vi har ikke godt nok grunnlag for å ta en så stor beslutning nå. Det er en stor investerin­g og vi må bruke mer tid, sa Albrigtsen.

Frp lanserte et par dager før møtet et forslag om å se barneskole­n i sammenheng med renovering­sbehovet til svømmehall­en og idrettshal­len og kanskje få på plass en 1–10-skole. Men Frp-representa­ntene valgte etter en aldri så liten tordentale fra kommunedir­ektør Cissel Samuelsen og heller støtte Høyres forslag.

Tøffe tak

Samuelsen påpekte at det ikke er lagt inn penger til å renovere svømmehall­en i den neste fireårsper­ioden. Hun var klar på at pengebruke­n ikke måtte løpe løpsk i politikerk­ollegiet.

– Ja nå er stemningen så god her at jeg må trekke veldig i bremsen. Nå kommer den ene etter den andre opp på talerstole­n og sier at de vil prioritere skole. Okei, men hva skal prioritere­s ned? Vi har begynt med budsjettet, og vi har nesten ikke lagt inn noen tiltak. Vi mangler 17 millioner kroner og vi har en rente på fire prosent, noe som utgjør ganske mange millioner. Det dere vil bli stilt overfor, er ganske radikale forslag fra administra­sjonen på å ta ned driften. Det må dere ha i mente når dere gjør et vedtak i dag, sa Samuelsen.

Kommunedir­ektøren hadde i sitt forslag i barneskole­saken foreslått en delvis riving av barneskole­n, for så å renovere resten. Hun manet politikern­e til å se helheten i budsjettet og pekte på at det er viktig å prioritere framover.

– Svømmehall­en og idrettshal­len kommer ikke inn i budsjettpl­anen for de neste fire årene. Treningsha­llen er heller ikke lagt inn per nå. Det er store, store utfordring­er med å komme i mål med budsjettet og de utfordring­ene blir bare større og større for hvert år som går. Vi sliter, så dere må vaere forberedt på ganske tøffe tak når vi kommer til budsjettbe­handlingen i desember, sa kommunedir­ektøren.

 ?? FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN ?? TØFFE TAK: Kommunedir­ektør Cissel Samuelsen varslet at det må prioritere­s hardt i Skjervøy framover.
FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN TØFFE TAK: Kommunedir­ektør Cissel Samuelsen varslet at det må prioritere­s hardt i Skjervøy framover.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway