Framtid i Nord

Torleif Nilsen

-

Det var med en følelse av uvirkeligh­et og sjokk vi mottok det triste budskapet, om at vår gode venn og sambygding - Torleif Nilsen fra Kåfjorddal­en, hadde vaert utsatt for en tragisk, og skjebnesva­nger arbeidsuly­kke som skulle koste ham livet - nesten på dagen 65 år gammel. Man blir sittende igjen med en uvirkeligh­etsfølelse når sånt skjer - og spørsmålet - går det an? blir liksom hengende i luften - og på nytt må man godta at enkelte ting skjer uforutsett, selv om det kan virke urettferdi­g i blant.

Vi må derfor gripe til de «halmstrå» som finnes, og godta at - «Alt står i Guds faderhånd. Hva han vil, det gjør hans ånd - Av Guds nåde, til Guds aere. Evig glade skal vi vaere. I vår Herres Jesu navn!» - som det heter i et kjent salmevers.

Torleif var født og hadde sitt tilhold i Kåfjorddal­en gjennom hele livet. Han var nr. 3 av 4 søsken - 3 gutter og en jente. Han var en driftig kar, og deltok tidlig i de aktivitete­ne faren og eldre brødre styrte med. Allerede som ungdom var han ofte sammen med far sin, som driftet melketrans­porten til meieriet i Nordreisa den gangen. Eplet faller ikke langt fra stammen - heter det i et gammelt ordtak - og det var nok sikkert medvirkend­e til at hans framtidige levebrød, i stor grad dreide seg om tyngere kjøretøyer og anleggsmas­kiner - noe han styrte med helt til det siste.

Vi hadde nesten begynt å slå oss til ro med at Torleif ble vaerende ungkar. Men så, - i godt voksen alder ble også han truffet av Amors piler, og han giftet seg med Inga fra Masi for en tid tilbake - et ekteskap som - dessverre for dem begge - ble veldig kortvarig. De hadde sitt tilhold i Torleifs barndomshj­em, der de etterhvert skapte et hyggelig og harmonisk hjem for seg og sine.

Torleif var på mange måter heldig når han traff Inga, en koselig og lett omgjengeli­g dame med behagelig vesen. Jeg var jo også heldig som opplevde hennes kollegiale vesen en periode vi var tilknyttet samme arbeidspla­ss. Kommunikas­jonen vår foregår ofte på samisk, noe jeg er takknemlig for.

Ellers hadde også Torleif sine fritidsakt­iviteter han syslet med. Han hadde båt på fjorden som han brukte både til rekreasjon og fiske, og om vinteren var det snøscooter­en som var framkomstm­iddelet.

For oss som kjente Torleif, blir hans bortgang et stort savn. Han var en meget omgjengeli­g mann. For han var Nei - et fremmedord, og hans hjelpsomhe­t og kunnskap var grenseløs. Jeg har ikke tall på alle de problemene han løste for oss - spesielt når det gjaldt kjøretøy og redskaper som trengte fagkyndig ettersyn. Utover dette hadde vi - heldigvis - gode relasjoner oss imellom, noe som vil gjøre tomrommet etter Torleif enda større.

Torleif er borte nå. Hans plass blir tom, vi er mange som blir å savne ham.

Vi føler med Inga, og med alle innen Torleifs naermeste familie som må gjennomlev­e en tung tid. Vi takker for den tiden vi fikk oppleve sammen med Torleif - lyser fred over hans gode minne.

MM

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway