Framtid i Nord

– Bare komme seg ut mens man først kan

• Nyt de neste par godvaersda­gene:

- ISABELL HAUG isabell@framtidino­rd.no 458 52 191

For snart kommer regnet.

Fredag ser ut til å bli en fin dag, i alle fall totalt sett. Det forteller vakthavend­e meteorolog ved Vervarslin­ga for Nord-Norge, Iselin Skjervagen.

– Det kan komme litt nedbør langs kysten, helt i nord, og utover kvelden kan det skye litt til. Men ellers ser det ut til at det blir bra, sier hun.

Godt vaer fredag og lørdag

Ifølge henne blir ikke fredagstem­peraturen så verst heller:

– Langs kysten får vi nok rundt åtte grader. På innlandet dropper det nok litt, til mellom tre og seks grader på dagtid.

Lørdag fortsetter med godt vaer, men et nedbørsfel­t kommer inn over regionen utover kvelden.

– Først i indre strøk, men sent på kvelden vil det nok bli regn i hele Nord-Troms. Ellers blir det også en ganske fin dag, som kanskje blir hakket mer overskyet enn fredagen. Det er bare å komme seg ut mens man først kan.

Regn - og mer regn

For søndag kommer nemlig regnvaeret.

– Det blir ikke veldig til utevaer, men noen liker jo regn også - og får bare kle seg godt. Hvis ikke er nok dette dagen til å sette på en god TV-serie, foreslår meteorolog­en.

Temperatur­ene kryper nedover lørdag og søndag, og sent søndag snur vinden slik at det kommer fra nord. Ifølge Skjervagen vil regnvaeret holde stand også i neste uke.

– Det ser ut til at både mandag, tirsdag og onsdag blir våt, og at nedbøren kommer som enten regn eller sludd. Men dette er veldig usikkert enda, med så mange lavtrykk i området, avslutter hun.

 ?? FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD ?? SURT: Det blir noen dager med fint høstvaer. Men søndag snur det.
FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD SURT: Det blir noen dager med fint høstvaer. Men søndag snur det.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway