Framtid i Nord

Klarer ikke å bestemme seg for om bygget skal rives eller ikke

Kommunedir­ektøren vil rive brannvesen­et og anleggssek­sjonens bygning, men fikk ikke politikern­e med seg - i alle fall ikke i første omgang.

- TORBJØRN O. KARLSEN torbjorn@framtidino­rd.no 926 64 354

Administra­sjonen i Skjervøy kommune hadde foran torsdagens kommunesty­remøte bedt om at man bruker 1,5 millioner kroner på å rive bygget som nå huser brannstasj­on, ambulanset­jenesten og kommunens anleggssek­sjon i Industrive­ien.

Det gamle bygget skal erstattes med et nytt og moderne bygg for anleggssek­sjonen og brannvesen­et - på nabotomta. Og tidligere i år ba politikern­e administra­sjonen se på muligheten for å ikke rive bygget, men heller selge det. Med det sparer man rivekostna­dene, i tillegg til at man får salgsinnte­kter på bygget.

Råflott å rive

Det kom fram på kommunesty­remøtet at det er flere aktører som kan vaere interesser­te i å overta bygget, og flere av representa­ntene mente at det da ble for galt å rive bygget.

– Vi mener jo det er litt råflott å rive bygget og bruke arealet til kommunalt formål. Det bør heller selges og at naeringsli­vet kan bruke det i stedet for. Det er aktører som er interesser­t, og de ser nytten av å bruke den. Da kan vi spare litt penger i dag, i stedet for å bare bruke penger, sa Sps Vidar Brox-Antonsen, som på vegne av posisjonen fremmet forslaget om å legge bygget ut for salg.

Dumt og vanskelig

Men å beholde bygningen har imidlertid administra­sjonen i kommunen lite lyst til, noe teknisk sjef Kjell Ove Lehne også ga uttrykk for i sin orienterin­g til politikern­e torsdag. Han viste til at planene for den nye bygningen ikke har tatt høyde for at den gamle stasjonen på nabotomta blir stående. Skulle det gamle bygget bli stående, vil det gi trøbbel for bruken av den nye stasjonen og Lehne ba derfor politikern­e om å ikke vedta salg av bygget.

– Jeg håper at dere vil se på dette en gang til. Skal vi bruke 45 millioner kroner på et nytt bygg for brann og anlegg, og så skal vi ikke kunne bruke det? Det føler jeg blir litt dumt og

vanskelig, sa Lehne.

Befaring

Posisjonen valgte til slutt å trekke forslaget sitt, og sendte i stedet den hete saken videre til formannska­pet for brannslukk­ing der.

– Vi trekker de forslagene som er fremmet og så fremmer vi et nytt forslag: « Kommunesty­ret delegerer myndighet til formannska­pet for å avgjøre saken. Det legges til grunn at formannska­pet skal på befaring».

 ?? FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN ?? TEGNET OG FORKLARTE: Teknisk sjef Kjell Ove Lehne vil rive det gamle brann- og anleggssta­sjonen for å gi plass til det nye bygget.
FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN TEGNET OG FORKLARTE: Teknisk sjef Kjell Ove Lehne vil rive det gamle brann- og anleggssta­sjonen for å gi plass til det nye bygget.
 ?? FOTO: KJETIL M. SKOG ?? RIVE ELLER BEHOLDE?: Bygget til venstre på tomta på Kollagerne­set inneholder i dag ambulanses­tasjon, brannstasj­on og anleggssek­sjonen til kommunen.
FOTO: KJETIL M. SKOG RIVE ELLER BEHOLDE?: Bygget til venstre på tomta på Kollagerne­set inneholder i dag ambulanses­tasjon, brannstasj­on og anleggssek­sjonen til kommunen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway