Framtid i Nord

– Vil feire og hedre frivilligh­eten

Nordreisa idrettsråd og Nord-Troms turlag inviterer til inspirasjo­nskveld for frivillige.

- KRISTINA BÅTNES HESTDAHL kristina@framtidino­rd.no 948 58 272

2022 er frivilligh­etens år – og det går ikke upåaktet hen i Nord-Troms. Men det er ikke den eneste grunnen til at Nordreisa idrettsråd og Nord-Troms turlag nå inviterer til inspirasjo­nskveld for de frivillige.

Det hele startet nemlig på landsbymøt­et i Nordreisa i fjor – der det kom opp som et ønske.

Heidi Arnesen i Nord-Troms turlag og Lisbeth Holm i Nordreisa idrettsråd hev seg raskt på ballen, og gikk i gang med oppdraget de hadde fått.

– Kjempevikt­ig

Det ble satt ned en arbeidsgru­ppe, der også kommunen har vaert med som støttespil­ler. Siden har de også fått midler fra Samfunnslø­ftet, som bidrar til at de kan skape en minnerik kveld for alle de som ellers alltid står på for andre.

– Det er kjempevikt­ig. Vi ser at frivilligh­eten går ned på landsbasis, og vi vet at det skjer her også, forteller de.

Men de vil ikke fokusere på det negative. For 8. november vil de bruke på å inspirere – hedre og feire de frivillige.

– Vi har lyst til å samles, og kanskje kan vi også skape en møteplass, der de frivillige kan møte hverandre og snakke sammen, sier Holm.

Det er ikke lagt opp til at dette skal vaere en «happening» som skjer én dag, før man går videre. Det som kommer frem i løpet av kvelden skal følges opp av styringsgr­uppa, og jobbes videre med av alle parter, forteller de.

– Vi er interesser­t i kunnskap om barrierer som eksisterer, både økonomisk, kulturelt og sosioøkono­misk, sier idrettskon­sulent Sigurd Sellaeg i Nordreisa kommune.

Verdensmes­ter på besøk

Invitasjon­en har nå gått ut til alle frivillige lag og foreninger registrert i kommunen. Jo flere som møter opp, jo bedre grunnlag har styringsgr­uppa for å følge opp og hjelpe de frivillige på veien videre.

– Vi vil innhente kunnskap om hva som skal til. For der er et kjempepote­nsiale, forteller arrangøren­e.

– Men det blir også en festkveld, fastslår de.

Programmet er spikret – og to store forelesere hentet inn: Nemlig generalsek­retaer i DNT Dag Terje Solvang og proffsykli­st Andreas Leknessund.

Sistnevnte ble nylig verdensmes­ter, og arrangøren­e synes det er veldig stas at han vil komme til Nordreisa for å snakke om hva frivllighe­ten har betydd for hans idrettskar­riere.

– Han er veldig positivt innstilt til arrangemen­tet, og tematikken og opplegget var noe han veldig gjerne ville delta på, sier Holm.

Dag Terje Solvang skal snakke mer generelt om frivilligh­etens betydning. Han var nylig på besøk i regionen, da for å markere Nedrefossh­yttas 70-årsjubileu­m.

– Vi sendte melding til ham, og han svarte umiddelbar­t. Det er helt fantastisk, og veldig artig å arrangere når man får sånn respons.

I tillegg blir det middagsser­vering, kulturelt innslag ved Øystein Fredriksen, og både ordfører Hilde Nyvoll og varaordfør­er Karl-Gunnar Skjønsfjel­l skal delta.

 ?? FOTO: KRISTINA BÅTNES HESTDAHL ?? INVITERER TIL FESTKVELD: Lisbeth Holm i Nordreisa idrettsråd, idrettskon­ulent Sigurd Sellaeg i Nordreisa kommune og Heidi Arnesen i Nord-Troms turlag.
FOTO: KRISTINA BÅTNES HESTDAHL INVITERER TIL FESTKVELD: Lisbeth Holm i Nordreisa idrettsråd, idrettskon­ulent Sigurd Sellaeg i Nordreisa kommune og Heidi Arnesen i Nord-Troms turlag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway