Framtid i Nord

Ett år med nedpriorit­ering av barn, unge og frivilligh­eten

-

Regjeringe­n Støre feiret ett år den 14. oktober, men for barn, unge og frivilligh­eten har det første regjerings­året bydd på lite å feire.

Jeg har vaert med på utallige dugnader, laget hundrevis liter vaffelrøre og jobbet som frivillig. Men det er grenser for hvor mange dugnader det kan motiveres til, hvor mange vafler som kan stekes og hvor mange pølser som kan selges. Frivilligh­eten, idretten og kulturen i Norge trenger finansieri­ng om de skal lykkes. Det ser det ut til at regjeringe­n har glemt.

I Hurdalspla­ttformen sier regjeringe­n at den ønsker seg en sterkere frivilligh­et som kan stå på egne bein. Støre-regjeringe­n legger opp til det motsatte – frivilligh­eten er i fred med å bli mer avhengig av offentlige søknadsord­ninger. Fordi regjeringe­n reverserer flere viktige ordninger som gir bidrag til frivilligh­etens inntektsar­beid, men også statsbudsj­ettet.

I dag er det tusenvis av barn og unge som ikke deltar på fritidsakt­iviteter fordi foreldrene­s økonomi ikke strekker til. I en tid med høyere strømprise­r og matpriser og økende rente er jeg bekymret over at antallet vil øke. Høyres mål er å at alle barn skal få delta på minst én fritidsakt­ivitet i uken. For å sørge for dette, innførte Solberg-regjeringe­n et gratis fritidskor­t. Som Støre-regjeringe­n skrotet.

Kutter ordninger som sørger for penger til frivilligh­eten Støre-regjeringe­n har på ett år gjennomfør­t kutt som har drastiske konsekvens­er for frivillig

At Frp tar kampen for eliten er en aerlig sak. Men bindingene mellom Frp og sjømatbran­sjen begynner å bli svaert problemati­ske.

Frank Sve (Frp) er opptatt av om folk er dumme i et leserbrev. Der tar han opp mye, men unnviker

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway