Framtid i Nord

Dette reiselivsa­nlegget er til salgs. Og megleren har bare én ting å si...

- ISABELL HAUG isabell@framtidino­rd.no 458 52 191

– Beliggenhe­t, beliggenhe­t, beliggenhe­t!

Høyfjellsh­otellet Gildetun i Kvaenangen kommune ble nylig lagt ut for salg. Det 1665 kvadratmet­er store hotellet bygd i 1962 har en prisantydn­ing på 12 millioner kroner.

Det huser 29 soverom, restaurant og konferanse­rom. I tillegg er det ført opp ni hytter på den 61 mål store tomten.

Utsikten

Naeringsme­gler i EiendomsMe­gler 1 Nord-Norge, Jonny Stormo, trekker fram én ting som gjør dette stedet unikt:

– Beliggenhe­t, beliggenhe­t, beliggenhe­t!

– Lokale og nasjonale aktører

Ifølge han har interessen så langt vaert bra.

– Når man får telefoner allerede tidlig i prosessen er det et godt tegn. Og det har vi fått. Det er både lokale og nasjonale aktører som viser interesse for eiendommen og ser på den som en spennende case, forteller han.

Megleren ser godt med potensiale, blant annet for ulike typer turismevir­ksomhet.

– De som har ringt oss har tenkt på alt fra egenbruk til sitt firma, til utvikling av turisme og eventbyråe­r som tenker å organisere turer med hotellet som utgangspun­kt.

Han legger til:

– Jeg tror nok ikke det i framtiden vil vaere slik det engang var. Det blir ikke nødvendigv­is et dropin sted, men en annen type virksomhet her, sier han.

– En øyeåpner for oss

Det var Ivar Øie fra Kjaekan som fikk Gildetun bygget på 60-tallet. Siden den gang har det tradisjons­rike hotellet holdt åpent hvert år fram mot koronaåret.

Anne-Rita Vedal Olsen og ektemannen Harald overtok hotellet i 1987 og drev det til år 2000. Da tok Olsens datter Aud-Kirsti og hennes mann Hamid Samane over. Det er de som er eiere i dag. Paret har i all hovedsak basert virksomhet­en sin på utenlandsk­e turistbuss­er om sommeren.

– Vi har trivdes veldig godt med den her jobben. Men det er litt ansvar, og da korona kom kjente vi veldig på hvor sårbare vi var. Koronaen var nok en øyeåpner for oss, som gjorde at prosessen fram mot et salg kanskje gikk litt fortere enn det ville ha gjort ellers, sier Aud-Kirsti Samane.

Holder muligheten­e åpne

I 2021 fikk paret innvilget inntil 250 000 kroner til en mulighet- og avklarings­studie i forbindels­e med E6-omlegginge­n. Dette fra omstilling­sprosjekte­t som kommunen er del av.

I disse dager bygges det nemlig to nye tunneler på fjelloverg­angen, slik at dagens E6 blir lagt utenom hotellet fra 2024.

Samane er klar over at det kanskje tar litt tid før de får solgt. Derfor holder de resultaten­e fra mulighetss­tudiet foreløpig tett inntil brystet.

– Kanskje vi selger om en måned, kanskje det går fire år. Vi vet ikke. Men vi selger til de som vil betale godt, smiler paret.

 ?? FOTO: ISABELL HAUG ?? HØYFJELLSH­OTELL: Gildetun har vaert et samlingste­d for turister og lokale i over 60 år. Nå ligger det ute for salg.
FOTO: ISABELL HAUG HØYFJELLSH­OTELL: Gildetun har vaert et samlingste­d for turister og lokale i over 60 år. Nå ligger det ute for salg.
 ?? FOTO: ISABELL HAUG ?? KLARE: Samane har trivdes i jobben hvor hun møter mye mennesker. Men nå er hun og mannen klar til å selge. Ingen av deres arvinger skal ha ytret ønske om å overta bedriften.
FOTO: ISABELL HAUG KLARE: Samane har trivdes i jobben hvor hun møter mye mennesker. Men nå er hun og mannen klar til å selge. Ingen av deres arvinger skal ha ytret ønske om å overta bedriften.
 ?? ??
 ?? FOTO: EIENDOMSME­GLER 1 NORD-NORGE ?? GOD UTSIKT: Utsikten fra Gildetun er upåklageli­g. Herfra ser man Kvaenangsf­jorden med øyene Spildra, Skorpa og Nøklan. I bakgrunnen kan man skimte breen Øksfjordjø­kelen.
FOTO: EIENDOMSME­GLER 1 NORD-NORGE GOD UTSIKT: Utsikten fra Gildetun er upåklageli­g. Herfra ser man Kvaenangsf­jorden med øyene Spildra, Skorpa og Nøklan. I bakgrunnen kan man skimte breen Øksfjordjø­kelen.
 ?? FOTO: EIENDOMSME­GLER 1 NORD-NORGE ?? STORT: Spisesalen i hovedetasj­en har i dag plass til mange gjester.
FOTO: EIENDOMSME­GLER 1 NORD-NORGE STORT: Spisesalen i hovedetasj­en har i dag plass til mange gjester.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway