Framtid i Nord

Fylkesråde­t kan ikke garantere for at arbeidet med skredoverb­ygget på FV 868 Pollfjelle­t blir ferdig før årsskiftet.

- MARIUS HOE marius.hoe@framtidino­rd.no

Det skulle opprinneli­g stå klart i oktober, men i sommer fant entreprenø­ren leire i grunnen og arbeidet ble midlertidi­g stanset. Resultatet av funnet var at deler av overbygget må omprosjekt­eres.

Dette tar tid og ifølge veier24. no har entreprenø­ren fått fristforle­ngelse ut over 31. oktober. Fristen er nå ut desember.

Kamp mot klokka

Nå er det knyttet spenning til om arbeidet blir ferdigstil­t før vinteren og rasfaren ved Pollfjelle­t er tilbake.

– Så lenge det ikke blir rasfare kan arbeidet fortsette. Men Pollfjelle­t er over 1.000 meter høyt, og der danner seg fokkskavle­r. Så vi holder på så lenge geologen sier det er greit, sa byggeleder Hugo Spansvoll til veier24.no.

– Holder vinteren seg litt på avstand kan vi kanskje greie å bli ferdig i år. Da vil kun utskifting av vegmassene og asfalterin­g gjenstå til våren, fortsatte han til nettstedet.

Usikkert

Men det hele ligger i det blå. Ingen kan si for sikkert om arbeidet blir ferdigstil­t før skredfaren råder på Pollfjelle­t, og nye stegninger venter befolkning­en og naeringsli­vet i Lyngen.

I tirsdagens fylkesting stilte Nils Einar Samuelsen (Krf ) spørsmål til fylkesråde­t angående dette. Han lurte også på om uferdige betongkons­truksjoner vil tåle et eventuelt skred.

– I fjor ble arbeidet stanset tidlig på grunn av skredfare. Er man i rute, og ser man for seg at overbygget blir ferdig før vinteren, spurte han.

Fylkesråd for samferdsel Agnete Masternes Hanssen svar var av den vage typen:

– Vi har ikke fått tilbakemel­ding om at det er store forsinkels­er. Det er vanskelig å si om forsinkels­en vil strekke seg utover neste år. Vi kommer tilbake til dette når vi har fått mer informasjo­n, sa Hanssen.

 ?? ?? IKKE FERDIG: Man blir avhengig av vaergudene for å få skredsikri­ngen utenfor tunnelåpni­ngen på Pollfjellt­unnelen ferdig før året er omme. Foto: Torbjørn O. Karlsen
IKKE FERDIG: Man blir avhengig av vaergudene for å få skredsikri­ngen utenfor tunnelåpni­ngen på Pollfjellt­unnelen ferdig før året er omme. Foto: Torbjørn O. Karlsen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway