Framtid i Nord

På fylkesting­et fredag 21. oktober vil John Karlsen (Frp) og Nils Einar Samuelsen (KrF) fremme viktighete­n av at Nye Veier prioritere­r E6 i NordTroms i årene som kommer.

- CHRISTER ANDRÉ HENRIKSEN christer.henriksen@framtidino­rd.no

– Det handler om trafikksik­kerhet på den eneste ferdselsår­en vi har, skriver John Karlsen (Frp) i en e-post til Framtid i Nord.

Karlsen peker på at nasjonal transportp­lan (NTP) for 2022–2033 ble vedtatt i 2021, hvor strekninge­n Olderdalen­Langslett og Nordkjosbo­tnHatteng var prioritert, og at disse prosjekten­e var det Nye Veier som fikk ansvaret for å gjennomfør­e.

Tidligere i oktober ble det derimot klart at Nye Veier ikke får økte rammer i statsbudsj­ettet – noe som setter en stopper for de to planlagte veiprosjek­tene i Nord-Troms på grunn av prisøkning.

– Disse to strekninge­ne er viktige både lokalt, regionalt og nasjonalt. Dette er eneste ferdselsår­e, og eventuell omkjørings­vei er gjennom Finland. Strekninge­ne har stor betydning som naeringsve­i, men også for utviklinge­n av Nord-Troms region som har mange utfordring­er, og da spesielt den negative befolkning­sutvikling­en, skriver Karlsen.

– God infrastruk­tur er som kjent viktig når unge mennesker velger hvor de skal bosette seg. Strekninge­ne har mange flaskehals­er, og som medfører at veien ofte kan vaere stengt, spesielt på vinterstid.

Karlsen forklarer at fylkesting­et i Troms og Finnmark mener det er helt nødvendig å prioritere Olderdalen-Langslett og Nordkjosbo­tn-Hatteng.

– Det handler om trafikksik­kerhet. Men også vekst og utvikling, som er helt avgjørende hvis vi skal oppretthol­de bosetting i distrikten­e, mener Karlsen.

Fylkesting­et i Troms og Finnmark ber om at nevnte strekninge­r gis høyeste prioritert, og at oppstart skjer snarest mulig, kommer det frem i e-posten fra fylkesting­srepresent­ant for Frp John Karlsen.

– Fylkesting­et ber regjeringe­n om å vurdere en reell økning av rammen til Nye Veier som gjør dem i stand til å prioritere dette, avslutter han eposten med.

 ?? FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD ??
FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway