Framtid i Nord

Finnes det et eneste valgløfte igjen som Sp ikke har brutt?

- AV FRANK SVE Samferdsel­spolitisk talsmann, FrP

Jeg lurer oppriktig, og får tilbakemel­dinger fra stadig flere frustrerte velgere som lurer på det samme: Finnes det et eneste valgløfte igjen som Senterpart­iet ikke har brutt?

Sp-Vedum reiste landet rundt før valget, han lo og klaget over høye skatter, for lite veibygging og for mye bompenger. Det første Sp og Ap gjør i regjering er å fjerne alle FrPs seiere som reduserte bompengene, kuttet seks store nasjonale veiprosjek­ter og økte skattene med 7 milliarder mer enn kommuniste­ne i Rødt.

Et av prosjekten­e som er kuttet er ny vei og togbane mellom Voss- Bergen. Dette er kanskje Norges farligste vei, og er ekstremt utsatt for ras, spesielt ved mye nedbør. Før valget fremmet Ap og Sp forslag på Stortinget om at prosjektet skulle gjennomfør­es «uten opphold». Nå har de skrotet prosjektet i neste års budsjett, sammen med 5 andre store prosjekter av nasjonal betydning.

Regjeringe­n bidrar til å gjøre krisen til en katastrofe for bygg, anleggs- og transportb­ransjen. Transport, bygg og anleggsbra­nsjen er fra før i knestående pga høyere bensinpris­er, strømprise­r, råvarepris­er, renteutgif­ter og skatter. Nå vil regjeringe­n ta fra entreprenø­rene jobbene også. Mer arbeidsled­ighet og flere konkurser i distrikten­e er det siste vi trenger i dagens krisesitua­sjon.

For å unngå en enda større krise må vi sørge for at prosjekten­e som er vedtatt, planlagt og prosjekter­t mens FrP satt i regjering faktisk blir bygget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway