Framtid i Nord

Ingeborg (20) og Linn-Maria (23) fikk kulturstip­end: – Så utrolig gøy

Ingeborg Molund (20) fra Skjervøy og Linn-Maria Holst (23) fra Lyngseidet har blitt tildelt Ishavskraf­ts Kulturstip­end for 2022.

- CHRISTER ANDRÉ HENRIKSEN christer.henriksen@framtidino­rd.no

Ishavskraf­ts Kulturstip­end for 2022 har nettopp blitt utdelt. Og to av de som fikk 25.000 kroner hver er Ingeborg Molund (20) fra Skjervøy og LinnMaria Holst (23) fra Lyngseidet.

Ishavskraf­ts Kulturstip­end gir støtte og anerkjenne­lse til én eller flere unge talenter som ønsker å gjøre sitt kulturuttr­ykk innen kunst, musikk, dans eller drama til en levevei.

Kan fortsette med det hun liker

– Så utrolig gøy, dette ble jeg så glad for, sier Molund til Ishavskraf­t på deres nettsider.

Molund har en drøm om å kunne leve av og formidle og skrive musikk. I 2021 gikk Ingeborg på studiet utøvende rytmisk - låstskrive­r og artist ved Universite­tet i Agder. Hun lar seg inspirere av andre norske artister og psykisk helse står sterkt i hennes tekster

– Det betyr så utrolig mye. For nå kan jeg fortsette å spille inn mer musikk, og ikke minst gi den ut, sier hun.

Vil bli klassisk sanger

– For meg betyr dette at jeg kan dra på sangtimer, stemmemass­asje, og også ha timer med repetitøre­r slik at jeg kan utvikle meg videre, sier Holst til Ishavskraf­t på deres nettsider.

Holst har et mål om å komme inn på utøvende klassisk studium og søker en karriere innen klassisk sang. Hun har tidligere studert musikkpeda­gogikk ved Universite­tet i Tromsø.

– Det betyr også at jeg kan jobbe videre mot mitt mål om å bli en utøvende klassisk sanger, sier hun.

 ?? FOTO: PRIVAT/SANDRA SKOGLUND-HANSEN ?? FRA VENSTRE: Ingeborg Molund fra Skjervøy (t.v.) og Linn-Maria Holst fra Lyngseidet.
FOTO: PRIVAT/SANDRA SKOGLUND-HANSEN FRA VENSTRE: Ingeborg Molund fra Skjervøy (t.v.) og Linn-Maria Holst fra Lyngseidet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway