Framtid i Nord

Utfordrend­e forhold i årets siste kamp for Skjervøy: – Det var kaldt!

Snøen pisket i ansiktet i 90 minutter. Langt mer hyggelig var det at 15 år gamle Dragos fikk starte sin første kamp for hjemmelage­t.

- ANNE MARTINE BROX-ANTONSEN anne.brox-antonsen@framtidino­rd.no

Lørdags kveld tok Skjervøy imot TIL 2 til årets siste kamp i tredje divisjon. Begge lagene hadde flere målsjanser, men det endte med poengdelin­g i det som ble en målløs kamp.

Forholdene var ikke noe å skryte av, og både vinden og snøen så ut til å skape utfordring­er for flere spillere. TILkeepere­n etterlyste en lue tidlig i første omgang og så ut til å slite med å se ballen mens snøen pisket i ansiktet. SIK-keeperen måtte få en ekstra buff inn på banen. Og det så ut til å vaere vanskelig å få ballen til å ligge i ro når frisparken­e skulle tas mellom vindkasten­e.

Første 90 minutter

En spiller som likevel fikk vist seg frem under flomlyset var Skjervøys nr. 18, Dragos Gherghinoi­u. Den 15 år gamle Skjervøyva­eringen fikk nemlig sine første 90 minutter i den blå og hvite drakten.

– Det føltes bra og det var fint å få spille. Jeg har hatt ti innhopp i år, så det var veldig gøy å få spille 90 minutter i siste kamp, forteller Gherghinoi­u.

I tillegg til a-lagskampen­e har Gherghinoi­u også spilt full serie med gutter 15 laget til Skjervøy denne sesongen. SIKtrener Stian Ryslett var fornøyd med det han fikk se av unggutten på banen.

– Det er utrolig artig med Dragos som er en lokal unggutt. Han kommer inn og får seg en kjempe erfaring, og han tok godt vare på muligheten. Vi får håpe på flere slike historien fremover.

Vanskelige forhold

Hvordan synes du kampen var?

– Det var kaldt, kommer det raskt fra Skjervøy-treneren.

– Det var vanskelige spilleforh­old. Jeg synes det var en grei måte å avslutte sesongen på. Vi er blitt utrolig solide og slipper til lite sjanser, det er jeg glad for. Jeg synes vi skapte nok sjanser til å vinne, vi var ikke effektive nok i dag.

Tross en målløs kamp gjorde hjemmelage­t en solid prestasjon.

– TIL har vunnet mange kamper i det siste. Så hadde det vaert artig å få en skåring, men man får det ikke alltid som man vil. Vi hadde fortjent det sånn som kampbilde var, forteller Ryslett.

Sikter høyere

Etter 26 spilte seriekampe­r ender Skjervøy seg på en 11. plass på tabellen, rett over nedrykksst­reken.

– Vi er blitt bedre og bedre gjennom året. Totalt sett er jeg

litt skuffet over tabellplas­seringen, men veldig glad for at vi har hatt utvikling gjennom sesongen. Det er mye bra å bygge videre på til neste år. Vi sikter høyere nå når vi går på en ny sesong, da går vi for øvre halvdel, avslutter Ryslett som ønsker å takke til alle som har møtt opp for å heie på kampene i år.

 ?? ??
 ?? FOTO: ANNE MARTINE BROX-ANTONSEN ?? STARTET: Dragos Gherghinoi­u fikk sine første 90 minutter for a-laget til Skjervøy.
FOTO: ANNE MARTINE BROX-ANTONSEN STARTET: Dragos Gherghinoi­u fikk sine første 90 minutter for a-laget til Skjervøy.
 ?? FOTO: ANNE MARTINE BROX-ANTONSEN ??
FOTO: ANNE MARTINE BROX-ANTONSEN
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway