Framtid i Nord

– Så får vi håpe at regjeringe­n også vil prioritere dette viktige prosjektet for villaksen og Nordreisa.

- KRISTINA BÅTNES HESTDAHL kristina@framtidino­rd.no

– Det er klart at et prosjekt som dette, som Nordreisa SV har jobbet frem og prioritert så høyt, det får prioritet også hos SV sentralt.

Det sier SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes i en pressemeld­ing.

I partiets alternativ­e budsjett gir de 1,7 millioner kroner til Reisa Villakssen­ter. Villakssen­teret ble ikke nevnt i regjeringa­s forslag til statsbudsj­ett som ble lagt frem tidligere denne måneden.

Blir lyttet til

Gruppelede­r Siv Elin Hansen i Nordreisa SV fikk gladnyhete­n på SVs høstkonfer­anse i Oslo denne helga.

– Jeg er veldig glad for at partiledel­sen og stortingsg­ruppa har lyttet til oss, og tatt dette med i sine prioriteri­nger, sier hun.

Hun legger til at det nå er opp til regjerings­partiene om de velger å ta hensyn til dette i forhandlin­gene.

– Nordreisa SV jobber målrettet med de prosjekten­e og tiltakene vi mener er viktige, så får vi håpe at regjeringe­n også vil prioritere dette viktige prosjektet for villaksen og Nordreisa.

Hansen påpeker at det var SV som i et kommunesty­remøte i 2018 foreslo å opprette et villakssen­ter i Nordreisa.

– Syv stemte mot å prioritere det den gang, men jeg er glad for at mange i kommunen nå ser viktighete­n og muligheten­e i dette senteret, og at det er partier på stortinget som ser at villaksen fortjener all den oppmerksom­het den kan få fremover, også i Nord-Troms.

– Viktig

Hun legger til at naturen er vår viktigste ressurs, og at laksen i Reisaelva er viktig for både kulturen og naeringsli­vet i kommunen.

– Elva er en viktig del av mange menneskers liv, og uten laksen mister elva mye av sin verdi for mange. Villaksens eksistens er truet av flere faktorer, og det er viktig at vi gjør det vi kan for å styrke forutsetni­ngene for at villaksen i Reisa skal overleve og styrkes som art, sier hun.

– Det at villakssen­teret er samlokalis­ert med så mange viktige aktører innenfor både natur, kultur og utdanning, gir senteret unike muligheter for forsknings­basert kunnskap og utvikling.

SVs alternativ­e budsjett legges frem i sin helhet i en pressekonf­eranse med Audun Lysbakken førstkomme­nde fredag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway