Framtid i Nord

R et liv i smerter.

- ISABELL HAUG isabell@framtidino­rd.no

resultat til slutt. Det er liv laga for bedriften, konstatere­r hun.

Oppskrifte­n følger med

Fjellheim har lenge hatt et stort hjerte for lokal matproduks­jon, og ønsker å fronte alle de gode produktene som lages i regionen.

I disse tider ville hun normalt sett ha reist rundt på julemesser, noe hun også gjorde da uhellet var ute i 2018.

– Å møte kundene, gi dem smaksprøve­r og aha-opplevelse­r er jo noe av det artigste med jobben.

Nå håper hun å finne en arvtaker som har de samme verdiene som henne.

– Jeg ser for meg en person som er glad i det naturen kan gi og som ser potensiale­t for videre drift. Personen bør ønske å vise fram det vi har lokalt og som produseres i Nord-Norge. Mange har et eierskap til produktene våre, det er baer levert fra hele landsdelen. Å videreføre tradisjone­n rundt baerplukki­ng er også viktig, poengterer hun.

Oppskrifta på sirup følger selvfølgel­ig med butikken.

– Det er ingen avansert oppskrift, men en spesielt god en. Det at vi presser råsafta selv med gode råvarer gjør det ekstra godt, smiler hun hemmelighe­tsfullt.

råvarer på Bios, sier Olsen.

700.000 kroner i fjor

I 2020 satte koronapand­emien en stopper for markedet. Men i fjor skal aktørene ha omsatt for rundt 700.000 kroner.

Også da var det rundt 25 utstillere.

– Jeg regner med det blir godt besøkt igjen. Markedet er blitt en tradisjon nå, og det er sikkert mange som sparer mathandele­n til jul til akkurat denne helga, tror Olsen.

– Det handler litt om å skape liv og røre for naeringsli­vet også. Jo flere slike arrangemen­t som dette, jo bedre, avslutter han.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? KRITISK: Etter en møtekollis­jon på E6 fikk Linda Fjellheim livstruend­e skader. Hun var bare 36 år, og siden da har livet vaert snudd på hodet for henne.
FOTO: PRIVAT KRITISK: Etter en møtekollis­jon på E6 fikk Linda Fjellheim livstruend­e skader. Hun var bare 36 år, og siden da har livet vaert snudd på hodet for henne.
 ?? ?? PLAGET: Linda Fjellheim sliter med kroniske smerter etter en trafikkuly­kke. Hun elsker jobben, men er nå klar for å gi stafettpin­nen videre.
PLAGET: Linda Fjellheim sliter med kroniske smerter etter en trafikkuly­kke. Hun elsker jobben, men er nå klar for å gi stafettpin­nen videre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway