Framtid i Nord

Klar for lokalmat-feber på Storslett?

- ISABELL HAUG isabell@framtidino­rd.no

– Vi har rundt 25 utstillere som er påmeldt i år, fra Karasjok i nord til Gratangen i SørTroms, forteller Bjørn Arne Olsen.

Reisavaeri­ngen er primus motor for det årlige Landsbymar­kedet, en handelsdag i slutten av november for alle som elsker lokalprodu­sert mat.

Lokalmat og julesang

Olsen sier den videregåen­de skolen på Storslett blir stedet å handle årets julegaver:

– Det blir både husflid og mat, og alle våre lokale utstillere er med. Så det blir salg av både fenalår, røykalaks, pinnekjøtt, kjøttrulle­r og lefser. I tilegg vil det bli muligheter for å kjøpe seg noe mat og spise der.

Olsen satser også på å få landet noe underholdn­ing, men kokker til kursing blir det ikke noe av. Tidligere år har han blant annet hentet inn den velkjente bakeren Morten Schakenda og kjendiskok­k Kjartan Skjelde.

– Alle kokker er opptatte med julebordse­songen. Men jeg er i dialog med Molliskore­t, og håper at de vil synge noen julesanger for oss, smiler han.

Juleølsmak­ing og middag

Landsbymar­kedet startet først opp i 2012. Tanken bak var å gi lokalmatpr­odusenter et salgsorgan slik at de får markedsfør­t sine varer. Markedet skal også inspirere andre til å starte med produksjon av mat.

– Vi begynte å ha markedet ute, men det viste seg at vaer og kulde gjorde det vanskelig å holde folk der. Så etter hvert flyttet vi inn, og nå blir det i større grad en sosial arena med en stor kafé også.

Den tidligere pubeieren sier utelivet også planlegger noe i forbindels­e med helgas arrangemen­t.

– Det blir juleølsmak­ing på Luggeføre og middag av markedets

 ?? FOTO: JØRN HOLM ?? FOLKSOMT: Mange var innom Landsbymar­kedet i fjor. Her fra Hilde Lund sin stand.
FOTO: JØRN HOLM FOLKSOMT: Mange var innom Landsbymar­kedet i fjor. Her fra Hilde Lund sin stand.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway