Framtid i Nord

Katarina kommer tilbake til Riddu Katarina Barruk står på Riddu Riddu festivalen­s hovedscene neste sommer.

- ARE BERGSET ELVESTAD are@framtidino­rd.no Journalist

Den umesamiske artisten Katarina Barruk kommer til Manndalen neste sommer. Det melder Riddu Riddu i en pressemeld­ing.

Urfolksfes­tivalen skriver at Barruk har gjort seg bemerket som artist langt utenfor Sápmis grenser, med sin atmosfaeri­ske popmusikk.

Fredag 28. oktober slipper hun sitt andre studioalbu­m, med navnet «Ruhttuo». I den sammenheng forteller nå Riddu Riddu at hun blir å stå på hovedsenen til sommeren.

Improvisas­jon

Barruk har spilt for Riddu Riddu flere ganger de siste 10 årene hun har turnert i Europa. I 2020 mottok hun SKAPs Kulturbära­rpris i Sverige for sin musikk.

«Barruks stemme er klokkeklar, og artisten har en tilstedeva­erelse på scenen som lyser av autoritet og sårbarhet på samme tid», skriver festivalen.

Artisten synger på sitt morsmål umesamisk, som er på UNESCOs rødliste over truede språk. Barruks musikk er en blanding av pop, tradisjone­ll joik og improviser­te elementer.

– Stolte

Festivalsj­ef Sajje Solbakk er stort av å kunne annonsere artistslip­pet.

– Vi er så stolte over å offentligg­jøre at Katarina Barruk kommer til Riddu Riddu i 2023. Å oppleve henne live på scenen med sitt sterke band er noe alle bør oppleve. Denne sommeren får du denne unike opplevelse­n på Riddu Riddu. Dette blir kanon, sier hun i pressemeld­ingen.

 ?? FOTO: RIDDU RIDDU ?? VENDER TILBAKE: – Vi er så stolte over å offentligg­jøre at Katarina Barruk kommer til Riddu Riddu, sier festivalsj­ef Sajje Solbakk.
FOTO: RIDDU RIDDU VENDER TILBAKE: – Vi er så stolte over å offentligg­jøre at Katarina Barruk kommer til Riddu Riddu, sier festivalsj­ef Sajje Solbakk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway