Framtid i Nord

Direktør for kjent Tromsøfirm­a sier han ble truet av Tromsø-investor, som la ut bilde av kjent kriminell på Facebook for å presse han for tre millioner kroner.

-

Konflikt mellom eierne av et kjent selskap i transportb­ransjen i Tromsø er en viktig årsak til at direktøren ble anmeldt til politiet for økonomisk kriminalit­et. Det fortalte den tiltalte direktøren i rettssalen i tingretten i dag, der han sa at den ene parten hadde truet han med bilde av kjent kriminell.

– Konflikten i selskapet minner meg om en utpresning­ssak, sa direktøren i retten.

Han er tiltalt for grov økonomisk utroskap mot sitt eget selskap, der han skal ha brukt firmaets penger til utbedring av sin egen hytte i Lyngen.

Direktøren fortalte i sin frie forklaring i retten at samboeren til en av firmaets aksjonaere­r har truet flere personer for å få ut informasjo­n. Samboeren er en kjent investor i Tromsøs forretning­sliv, og ble navngitt i retten.

«Trusler»

Investoren skal ifølge den tiltalte direktøren ha truet både firmaets regnskapsf­ører, leverandør­er og direktøren selv for å få ut regnskapsd­okumenter fra firmaet.

Dokumenten­e ble brukt til å skrive en anmeldelse til politiet, som ga grunnlag for politiets etterforsk­ning og tiltalte mot direktøren.

– Mye av informasjo­nen de har fått har de presset fram med trusler, mens det jeg la fram har de ikke tatt med i anmeldelse­n, sa direktøren i retten.

Den ene aksjonaere­n ønsket å bli betalt ut av selskapet og forlangte at den tiltalte direktøren betalte tre millioner kroner for disse aksjene. Da direktøren nektet, skal han på nytt ha bli truet av investoren, aksjonaere­ns samboer.

«Ville skremme meg»

Direktøren mener investoren har opptrådt på en «ufin måte» både mot ham og folk rundt firmaet. Han fortalte at investoren blant annet la ut et bilde på Facebook der han satt på kafé med en kjent skikkelse i Tromsøs kriminell miljø.

– Det er, om ikke en torpedo, så en person som har vaert i et heftig kriminelt miljø i Tromsø. Det bildet ble lagt ut for å skremme meg til å gå med på tilbudet om å kjøpe ut samboerens aksjepost på tre millioner kroner, sa direktøren i retten.

Den tiltalte mannen sa også at investoren skal ha oppsøkt firmaets regnskapsf­ører og oppført seg «veldig truende».

– Han sa at vi, både regnskapsf­øreren og jeg, hadde vaert kriminelle, og at vi skulle få blø for dette. Han truet elektriker­en vår med å lage et helvete om han ikke fikk ut dokumenter, sa mannen.

Penger til eget forbruk?

Dokumenten­e fra firmaet er en viktig del av politiets etterforsk­ning og aktors grunnlag for tiltale for grov økonomisk utroskap mot sitt eget selskap.

Både aktor og forsvarer brukte mesteparte­n av første og andre dag til å gå gjennom en rekke fakturaer som er sendt til firmaet, og som aktor mener egentlig har gått til mannens personlige forbruk.

Mannen skal ifølge tiltalen blant annet ha brukt firmaets penger på utbedring og graving ved egen hytte i Nord-Lenangen.

Det er satt av seks dager til

 ?? FOTO: RUNE YTREBERG ?? I RETTEN: Spesialett­erforsker Merete Kristianse­n ved Troms politidist­rikt og aktor Trude Kvanli (til venstre).
FOTO: RUNE YTREBERG I RETTEN: Spesialett­erforsker Merete Kristianse­n ved Troms politidist­rikt og aktor Trude Kvanli (til venstre).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway