Framtid i Nord

Slik blir vaeret i Nord-Troms denne uka

Flere fine dager – før det blir uvaer.

- 458 52 191 ISABELL HAUG isabell@framtidino­rd.no

Mandag starter med noen intense nedbørstim­er og nordvest stiv kuling oppe i høyden over Nord-Troms. Det forteller vakthavend­e meteorolog ved Vervarslin­ga for Nord-Norge, Eirik Samuelsen.

– Det blir regn og sludd i lavlandet og snø i høyden, som etter hvert vil bevege seg sørover, sier han.

Mye opphold

Tirsdag vil vaeret roe seg ned.

– Det blir nordøst bris, og det kan kanskje gå en og annen regnbyge på kysten tidlig på dagen. Ellers blir det oppholdsva­er og ikke så mye skyer. Jevnt over en fin dag, og bedre jo lenger inn i landet du kommer.

Onsdag blir det igjen mer vind, men oppholdsva­er:

– Det kan bli liten kuling fra sørøst utsatte steder, kanskje opp i stiv kuling ut lyngenfjor­den. Det blir greit vaer. Torsdag fortsetter med sørøst og opphold, og det vil fremdeles vaere relativt mildt, sier Samuelsen.

Kan bli storm

Fredag kan bli starten på en uvaershelg.

– Detaljene kan fortsatt sprike litt, men det ser ut til at det blir bra med vind på fredag, sør og sørøst stiv til sterk kuling. Også blir det noe nedbør, som stort sett kommer som regn.

Lørdag kan det igjen komme vind opp i sørvest sterk kuling. Områdene øst for Lyngsalpan kan imidlertid bli litt skjermet for nedbøren.

– Det vil også vaere sjanser for storm natt til søndag, så her må man følge med. Det blir perioder lørdag og søndag som kan bli utfordrend­e, saerlig i fjellet, avslutter meteorolog­en.

 ?? FOTO: VOL.NO ?? NEDBØR: Det blir opphold i midten av uken, ellers blir det dager med nedbør som regn - og snø i fjellet.
FOTO: VOL.NO NEDBØR: Det blir opphold i midten av uken, ellers blir det dager med nedbør som regn - og snø i fjellet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway