Framtid i Nord

Rselet uroer naeringsli­vet: e å ta inn nye varer?

- ISABELL HAUG isabell@framtidino­rd.no 458 52 191

skjervøysa­mfunnet hardt.

– Jeg tenker spesielt på alle rumenere som har bosatt seg og kjøpt seg hus her. De vil få kjenne på det, og naeringsli­vet vil få kjenne på det. Man blir ikke rik av å gå på NAV, poengterer hun - som håper regjeringe­n «tar til vett»:

– Så du er imot den foreslåtte grunnrente­skatten?

– Ja, det er jeg. Så lenge det går ut over så mange i arbeid så er jeg imot. Men jeg er jo et positivt menneske og tror egentlig ikke at permitteri­ngene blir noe av. Jeg tror det vil tvinge seg fram en løsning.

– De bidrar mye

Aina Isaksen og Geir Helgesen sier begge at de også er imot grunnrente­skatt for havbruk.

– Den ødelegger for mange. Vi så jo fram til en utbygging her på Skjervøy. Det skulle vaere helt trygt. Men nå blir det bare revet bort, sier Isaksen.

Helgesen mener det blir helt feil å innføre en slik skatt «over natta».

– Måten å gjøre dette på har vaert urettferdi­g for naeringen, og det skjønner jeg godt at de reagerer på. Mange sier at de syter, og ja - de har god økonomi, men de trenger det - for ting kan skje fort i deres bransje. Vi må ha respekt av det, og samtidig tåle å høre at noen tjener penger. For de bidrar mye til fellesskap­et også, av

slutter han.

 ?? FOTO: ISABELL HAUG ?? VURDERER: Aina Isaksen i Aina AS, vurderer hvilke høstklaer hun skal kjøpe fra JDYs selger, Andrea Storms.
FOTO: ISABELL HAUG VURDERER: Aina Isaksen i Aina AS, vurderer hvilke høstklaer hun skal kjøpe fra JDYs selger, Andrea Storms.
 ?? FOTO: ISABELL HAUG ?? VAERT DER: Nancy Korneliuss­en har selv vaert permittert fra fiskeindus­trien. Hun føler med de ansatte på Lerøy nå.
FOTO: ISABELL HAUG VAERT DER: Nancy Korneliuss­en har selv vaert permittert fra fiskeindus­trien. Hun føler med de ansatte på Lerøy nå.
 ?? FOTO: ISABELL HAUG ?? TRAGISK: – Hele samfunnet på Skjervøy vil merke dette. Kanskje velger mange å flytte herifra, sier Janne Aklestad.
FOTO: ISABELL HAUG TRAGISK: – Hele samfunnet på Skjervøy vil merke dette. Kanskje velger mange å flytte herifra, sier Janne Aklestad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway