Framtid i Nord

Styreleder i Ung Kreft, Asgeir Fagerli Langberg (29) fra Kåfjord, er invitert til Gjestebud på Skaugum.

- Marius.hoe@framtidino­rd.no 48125398

I forbindels­e med Frivilligh­etens år, har Kronprinsp­aret besluttet å invitere 60 frivillige til Gjestebud 16. november på Skaugum.

Gjestene er i stor grad plukket ut fra listen over nominerte til årets Frivilligh­etspris, og Asgeir Fagerli Langberg er en av de dem. Det skriver Ung Kreft i en pressemeld­ing.

– Jeg ble ganske sjokkert da jeg fikk telefon fra Slottet. Jeg visste at jeg var nominert til årets Frivilligh­etspris, men hadde aldri sett for meg å bli invitert til Skaugum, sier Langberg i pressemeld­ingen.

– En populaer styreleder

Han har vaert frivillig i organisasj­onen i ni år, og styreleder i de tre siste. Daglig leder i Ung Kreft, Annika Fallsen

Ung Kreft er en selvstendi­g, landsdekke­nde pasientorg­anisasjon som ble stiftet i 1983. Målgruppen er unge kreftramme­de og pårørende mellom 15 og 35 år. Organisasj­onen er drevet på frivillig basis av unge som selv har opplevd kreft på naert hold.

Formålene deres er å arrangere likeperson­saktivitet­er, spre kunnskap om unge berørt av kreft og jobbe politisk for å fremme unge berørt av kreft sine interesser.

Huhtala, var en av flere som nominerte ham til prisen.

– Asgeir er en veldig dyktig styreleder. Han er jurist og har god teft for politisk arbeid, og så har han stor omsorg for medlemmene våre. Alle disse egenskapen­e gjør ham til en populaer styrele

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway