Framtid i Nord

Verdens største kunnskapso­g teknologik­onkurranse for barn og unge, First Lego League, går av stabelen på Skjervøy til helga.

-

22 lag fra Nord-Troms samles i idrettshal­len på Skjervøy 12. november. Der skal skarpe, unge hjerner knive om to plasser i den skandinavi­ske finalen på Fornebu i desember. Går de videre derfra venter den internasjo­nale finalen i Houston, Texas.

I 2021 kom skjervøyla­get Road Snack seg helt til finalen i Rio de Janeiro med sin ide til en reiseapp. Tema for årets konkurrans­e er energi, og morgendage­ns energiverd­en.

First Lego League introduser­er vitenskap, teknologi, ingeniørvi­tenskap og matematikk (STEM) for barn og unge. Målet er å inspirere de til å drive med teknologi i framtiden.

Størst i Nord-Norge

Turneringe­n, som samler over 300 000 deltakere i over 100 land, skal for første gang arrangeres i Nord-Troms. Til tross for dette samler den flest lag i Nord-Norge. Flere enn Tromsø, Kirkenes, Finnsnes og Harstad.

Det forteller prosjektle­der Odin Svisdal.

– Det er artig. Vi har god kontakt med skolene, og de har sagt at dette er noe de vil satse på. Det viser kanskje at det er et behov for å jobbe på

 ?? FOTO: PRIVAT ??
FOTO: PRIVAT

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway