Framtid i Nord

Nå har Tormod (92) fått TT-kortet sitt: – Nå kan jeg heller kjøpe blomster til kona!

Tormod Gamst etterlyste svar på sin søknad til Skjervøy kommune om TT-kort. Nå har han både fått svar - og TT-kortet.

- TORBJØRN O. KARLSEN torbjorn@framtidino­rd.no 926 64 354

– Kortet har jeg fått, ja! Det kom brev forrige torsdag, og der lå kortet.

Snart 93-årige Tormod Gamst fra Vorterøya søkte Skjervøy kommune i sommer om å få støtte til tilrettela­gt transport - et såkalt TT-kort. Tormod bor fortsatt på Vorterøya, mens kona Ingebjørg har måttet flytte inn til helsesente­ret på Skjervøy.

Ventet lenge

Tormod er imidlertid rett som det er på besøk hos kona, og bruker da hurtigbåt og taxi for å komme seg til Skjervøy helsesente­r.

Men stadige taxiturer er ikke billig, og dermed ble søknaden om TT-kort sendt inn i månedsskif­tet juni/juli. Men siden hørte han ikke et pip fra kommunen - ikke engang et svar på at søknaden var mottatt fikk vorterøyva­eringen. Gjentatte henvendels­er til kommunen, godt hjulpet av barnebarne­t Tonje Edvardsen, førte heller ikke frem.

Bestefar og Tonje sto fram i avisen og etterlyste et svar fra Skjervøy kommune - omså bare et avslag, om det var det som var rett vedtak. Helse- og omsorgssje­f Åshild Hansen la seg flat og lovde at kommunen skulle få fart på saksbehand­lingen av TT-kort-søknadene - deriblant også Tormod Gamsts søknad. Og nå har Tormod fått TT-kortet sitt.

– Ja, det var godt å få det i orden. Det gikk jo fort for seg når saken kom for offentligh­eten. Så nå blir det en fin advent, sier Gamst.

Blomster neste

Barnebarne­t Tonje Edvartsen er også glad for at det til slutt ordnet seg for bestefaren - etter lang ventetid i uvisse.

– Ja, jeg må si det er kjempefint at kommunen klarte å få det i orden på så kort tid. Veldig bra, sier Edvardsen.

Tormod hadde da Framtid i Nord pratet med ham onsdag morgen planene klare for første tur til Skjervøy etter TT-kort-ervervelse­n.

– Ja, nå når jeg ikke trenger å betale så mye for taxituren så kan jeg heller kjøpe blomster til kona. Det skal jeg gjøre på neste tur, smiler Tormod.

Bunken tatt unna

Helse- og omsorgssje­f Åshild Hansen sier til Framtid i Nord at de, som bebudet i i midten av oktober, har fått behandlet alle TT-kort-søknadene.

– Ja, vi har fått tatt unna den bunken som har ligget. Det er jeg utrolig glad for nå. Selv om dette ikke er en lovpålagt oppgave, så har vi vaert tydelig på at vi skal ha denne tjenesten. Det er noe som betyr mye for brukerne og da kan vi ikke ha det sånn at folk ikke får svar. Man skal ikke trenge å gå til avisa for å få svar, sier Hansen.

 ?? FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN ?? INTET SVAR: Tormod Gamst (93) fikk til slutt TT-kort fra Skjervøy kommune slik at han kan besøke kona på helsesente­ret på Skjervøya.
FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN INTET SVAR: Tormod Gamst (93) fikk til slutt TT-kort fra Skjervøy kommune slik at han kan besøke kona på helsesente­ret på Skjervøya.
 ?? FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN ?? BUNKEN ER BORTE: Åshild Hansen, helse og omsorgssje­f i Skjervøy kommune.
FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN BUNKEN ER BORTE: Åshild Hansen, helse og omsorgssje­f i Skjervøy kommune.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway