Framtid i Nord

Kristine (15) fra Manndalen tok gull

Taekwon-do-familien slo fra seg – og én kom helt til topps.

- ISABELL HAUG isabell@framtidino­rd.no 458 52 191

Familien Pedersen stilte med fire utøvere under Norgesmest­erskapet i Taekwon-do på Sotra i helga, og var med det også de eneste representa­ntene fra Taekwon-do klubben i Manndalen i Kåfjord på konkurrans­en.

Manndaling­en Sajane Olsen deltok også, men hun konkurrere­r nå for Tromsø.

Ett gull

På Sotra tok mellomste datter, Kristine Pedersen (15) gull i sparringsk­lassen junior jenter -49 kilo, en klasse for de med sort belte.

Også søsteren Antone gjorde det bra.

Hun tok bronsje i mønsterkla­ssen for eldre junior jenter, også for de med sort belte. Sistnevnte klasse hadde hele 31 utøvere.

– Utviklinge­n til jentene er bra, både Antone og Kristine tok medaljer under NM i fjor og under NM i år, sier trener og mamma, Marita Jensen.

Dette var imidlertid lillesøste­r Eliva sitt aller første NM.

– Hun er akkurat blitt gammel nok til å kunne konkurrere, men synes det var kjempearti­g å vaere med. Hun hadde litt uflaks nå, da hun møtte på en gullmedalj­evinner i første kamp. Ellers hadde hun nok tatt medalje hun også, tror Jensen.

Nordnorske mestere

Det er rundt 30 utøvere i klubben i Kåfjord, og man må ha minimum rødt belte for å kunne konkurrere. Det at det kun ble en familieutf­lukt denne gangen skal vaere noe tilfeldig:

– Vi har flere potensiell­e utøvere som kunne ha vaert med men som følte de har trent for lite. Flere av våre tidligere utøvere har også sluttet. Så da ble det bare oss den her gangen, smiler Jensen.

De tre søstrene fikk alle tittelen nordnorsk mester da NNM ble arrangert i Kirkenes for noen helger siden.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? GULLJENTE: Kristine Pedersen (15) tok gull i sparringsk­lassen. Dette er hennes andre NM-gull.
FOTO: PRIVAT GULLJENTE: Kristine Pedersen (15) tok gull i sparringsk­lassen. Dette er hennes andre NM-gull.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? BRONSE: Antone Pedersen (t.h) tok tredjeplas­s i mønsterkla­ssen.
FOTO: PRIVAT BRONSE: Antone Pedersen (t.h) tok tredjeplas­s i mønsterkla­ssen.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? PÅ TUR: Hele familien på bildet. Antone (17), Marita Jensen (kun coach i år, kunne ikke delta selv på grunn av skade), Ståle (48), Kristine (15) og Eliva (12) foran.
FOTO: PRIVAT PÅ TUR: Hele familien på bildet. Antone (17), Marita Jensen (kun coach i år, kunne ikke delta selv på grunn av skade), Ståle (48), Kristine (15) og Eliva (12) foran.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway