Framtid i Nord

– Det blir spennende å se om lyngsvaeri­ngene er klare for en baerekraft­ig julehandel.

- MARIUS HOE marius.hoe@framtidino­rd.no 48125398

Har du ski som står ubrukte i boden, nye klaer som ikke passer og blir hengende i skapet, eller leker som barna har vokst ifra?

Torsdag 24. november kan du selge disse tingene til Geitnes stadion i Lyngen. Der arrangerer Lyngen/Karnes IL et loppemarke­d med temaet «baerekraft­ige julegaver».

Vinn-vinn-situasjon

Stigende priser og trangere privatøkon­omi er et faktum. Samtidig er nordmenns forbruk skyhøyt, og mange hjem flyter over av ting og tang. Nå kan du altså tjene noen kroner på å selge dette unna, og samtidig kjøpe billigere og baerekraft­ige julegaver til dine kjaere.

Med dette vil klubben spre budskapet om at «brukte julegaver er helt ok».

– Om det er pent brukte polvotter, luer, skøyter eller julepynt er ikke så nøye. Hvis man ønsker å bli kvitt det, og andre kan se nytten i det, så er det jo vinn-vinn. Det blir spennende å se om lyngsvaeri­ngene er klare for en baerekraft­ig julehandel, skriver Lyngen/Karnes på Facebook.

Trenger ti boder

Det er altså ikke klubben selv som selger lopper, men lyngsvaeri­ngene. De som ønsker en salgsbod betaler inn en femtilapp til klubben.

– For at dette skal bli noe av, må minimum ti personer ønske å stille med bod. Vi selger også kaffe og kaker, så ta gjerne ettermidda­gskaffen på markedet, skriver Lyngen/ Karnes.

 ?? FOTO: JOHANSEN, ERIK / NTB SCANPIX ?? OPPFORDRER TIL GJENBRUK: Lyngen/Karnes IL oppfordrer lyngsvaeri­ngene til å legge brukte julegaver under treet i år.
FOTO: JOHANSEN, ERIK / NTB SCANPIX OPPFORDRER TIL GJENBRUK: Lyngen/Karnes IL oppfordrer lyngsvaeri­ngene til å legge brukte julegaver under treet i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway