Framtid i Nord

Får 800.000 til kompetanse­senter for datakultur

Kåfjord kommune har fått 800 000 kroner til pilotering av prosjektet «Kompetanse- og ressurssen­ter for e-sport og datakultur avdeling Nord».

- ARE BERGSET ELVESTAD are@framtidino­rd.no 40106377

Midlene har de fått fra Kulturtank­en, som er en statlig fagetat for kunst og kultur til barn og unge. De lyste ut midler som kan gis til formål som integrerer barne- og ungdomskul­tur i kommunal planleggin­g.

Midlene skal stimulere til kommunalt utviklings­arbeid innen datakultur og tjenester rettet mot barn og unge, synliggjør­e og informere om dataspill som et likeverdig men egenartet kunst- og kulturuttr­ykk, og spre modell for ungdomsmed­virkning innen

feltet.

Suksessats­ning for ungdom

Det er noe Kåfjord kommune har fokusert lenge på, og har hatt stor suksess med prosjektet KåfjordMet­a, en digital ungdomsklu­bb som har fått til å inkludere ungdommer som en ellers ikke ville benyttet seg av tradisjone­lle aktivitete­r.

– For mange er dette det eneste fritidstil­budet de har, noe som gir uttelling i arbeidet mot mobbing, utenforska­p og ensomhet, skriver Kåfjord kommune på deres nettside.

Videre skriver kommunen at KåfjordMet­a har lyktes å tydeliggjø­re lokkalt for beslutning­stakere at spille er mer enn rekreasjon.

– Det er et behov for å spre dette ut i regionen – at dataspill er et kulturuttr­ykk, med muligheter til å medvirke, oppleve, skape og laere, gjennom deltakelse, øving og kreative prosesser, i et fellesskap og foran et publikum. Vi ser på det som avgjørende at organisasj­oner og offentlige aktører tar feltet like alvorlig som tradisjone­lle kulturområ­der, og sørger for å bygge kompetanse, bemanning og støttefunk­sjoner, skriver kommunen.

Skal dele erfaring

Med midlene de nå får til pilotprosj­ektet skal vaere med å sikre at både tekniske og kulturfagl­ige perspektiv blir ivaretatt. UKM Arctic er med på prosjektet, og erfaringer skal deles med andre kommuner i Troms.

– Gjennom UKM Norge vil funn og metoder fra prosjektet tilflyte et nasjonalt nettverk av aktører i feltet, skriver kommunen.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway