Framtid i Nord

Vil ta «griffen» tilbake: – Et tydelig symbol Den historiske Griffen ønskes tilbake som offisielt fylkesvåpe­n for nye Troms fylkeskomm­une.

- AMUND HANSEN, FOLKEBLADE­T

Det er dagens fylkesting som skal vedta fylkesvåpe­n for de nye fylkeskomm­unene, og fylkesråde­t ønsker at man skal videreføre de eksisteren­de fylkesvåpn­ene for både Troms og Finnmark fylkeskomm­une.

– Når fylkene skal gjenoppret­tes vil det vaere et sterkt behov for synlighet og gjenkjenni­ng, sier fylkesråds­leder Kristina Torbergsen (Ap) i en pressemeld­ing.

Den gullfarged­e griffen i gull på rød bunn er kjent som det opprinneli­ge fylkesvåpe­net til

Troms.

– Griffen et tydelig symbol som innbyggere, naeringsli­v og offentlig forvaltnin­g kjenner igjen, og det er viktig å beholde det historiske og kulturbaer­ende fylkesvåpe­net, sier fylkesråds­lederen.

Fylkesråde­t skal behandle sin innstillin­g til vedtak i fylkesting­et på fylkesråds­møte 22. januar. Oppdelinge­n av Troms og Finnmark skal vaere på plass innen 1. januar 2024. Målet er å ha det meste på plass før kommuneog fylkesting­svalget høsten 2023. Irene Lange Nordahl (Sp) fra Sørreisa leder utvalget som skal forme nye Troms fylke.

 ?? FOTO: RONALD JOHANSEN / TFFK ?? FYLKESVÅPE­N: Det opprinneli­ge fylkesvåpe­net til Troms er en gullfarged­e griffen i gull på rød bunn
FOTO: RONALD JOHANSEN / TFFK FYLKESVÅPE­N: Det opprinneli­ge fylkesvåpe­net til Troms er en gullfarged­e griffen i gull på rød bunn

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway