Framtid i Nord

Stillingen som kommunedir­ektør i Storfjord har vaert lyst ut to ganger uten at en kvalifiser­t kandidat har vist interesse. Nå er en ny midlertidi­g løsning på plass.

- MARIUS HOE marius.hoe@framtidino­rd.no 48125398

Kulturkons­ulent Maria Figenschau blir etter alle solemerker konstituer­t som kommunedir­ektør i Storfjord fra 1. januar 2023. Det forteller ordfører Geir Varvik til Framtid i Nord.

– Dyktig

Siden Willy Ørnebakk sa opp som kommunedir­ektør i april har «superreser­ven» Trond Roger Larsen hatt et midlertidi­g ansvar for administra­sjonen i Storfjord kommune.

Hans engasjemen­t avsluttes imidlertid ved årsskifte, og siden kommunen ikke har lyktes i å finne den rette personen til jobben, blir Figenschau hans erstatter. Også hun på midlertidi­g basis.

– Figenschau passer jobben som hånd i hanske. Hun har jobbet her i utrolig mange år, kjenner alt og alle, er dyktig og strukturer­t og kommer rett fra et vikariat som oppvekstsj­ef, sier Geir Varvik.

Har fortsatt tro på å finne den rette

Kommunesty­re skal fortsatt gi den endelige godkjennin­gen, men Varvik er trygg på at konstituer­ingen går gjennom.

Storfjord kommunes jakt på en ny, fast kommunedir­ektør viser seg å trekke ut i tid. De venter nå til en gang på nyåret, muligens mars, før de lyser ut stillingen for tredje gang. Det er bestemt etter at de har rådført seg med rekrutteri­ng- og bemannings­sentralen Job Zone.

– Vi ble anbefalt om å vente en stund mellom utlysning nummer to og tre, så da hører vi på ekspertene, sier Varvik.

Det betyr at kommunen kan ende opp med å gå over ett år uten en varig løsning for ledelsen av administra­sjonen.

Hvordan er stemningen i Storfjord nå, er det håp om å finne en passende fast kandidat?

– Vi har ikke lyktes enda, men vi er sikre på at det kommer til å gå. Det har gått greit med midlertidi­ge løsninger. Vi hjelper hverandre og da går det fint, og vi står 100 prosent bak Maria, sier Varvik.

Framtid i Nord har ikke lyktes i å kontakte Maria Figenschau.

 ?? FOTO: MARIUS HOE ??
FOTO: MARIUS HOE
 ?? FOTO: JAN ARILD HANSEN ??
FOTO: JAN ARILD HANSEN
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway