Framtid i Nord

Torsdag fikk beboere og deres pårørende ved Lyngstunet helse- og omsorgssen­ter en forsmak på jula. Både ribbe, medisterka­ker og god drikke ble servert av Lyngen Røde Kors Omsorg.

-

Siden 1978, for utenom noen sykdomsår og under koronapand­emien, har sykehjemsf­oreningen og Lyngen Røde Kors arrangert en førjulsfes­t for beboere og pårørende.

Røde Kors Omsorg jobber for å bekjempe ensomhet blant eldre. Flere driftige damer tar ofte beboere med på tur, besøker de på sykehjemme­t og sørger for at de trives i hverdagen.

Nesten 50 feststemte lyngsvaeri­nger var samlet til bords i kantina på Lyngstunet torsdag. Også varaordfør­er Jan Agnar Rydningen og kommunalsj­ef for helse og omsorg Liv Merethe Sørensen var til stedet.

– Jeg hadde ikke regnet med så mange folk! Jeg trodde det skulle komme rundt 30, men vi er jo nesten 50, sier Ingebjørg Mihlan i Røde Kors.

Etter ribba ventet kaffe og dessert. Når diktopples­ning, taler og blomsterut­deling fra både Rydningen og Sørensen var unnagjort, kunne de fremmøtte nyte et glass konjakk. En skikkelig førjulsmid­dag altså.

Dommen fra de fremmøtte var klar:

– Her har vi det godt!

 ?? FOTO: MARIUS HOE ?? TRIVSEL: Førjulsfes­ten er et høydepunkt for alle.
FOTO: MARIUS HOE TRIVSEL: Førjulsfes­ten er et høydepunkt for alle.
 ?? FOTO: MARIUS HOE ?? TAKK: Arrangøren­e får applaus fra gjestene.
FOTO: MARIUS HOE TAKK: Arrangøren­e får applaus fra gjestene.
 ?? FOTO: MARIUS HOE ?? ROS: Kjøkkengje­ngen får velfortjen­t ros og takk.
FOTO: MARIUS HOE ROS: Kjøkkengje­ngen får velfortjen­t ros og takk.
 ?? FOTO: MARIUS HOE ?? TRIVDES: Smilene satt løst på Lyngstunet.
FOTO: MARIUS HOE TRIVDES: Smilene satt løst på Lyngstunet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway