Framtid i Nord

Slik blir helgevaere­t: – Det er bare å nyte

Neste uke kan nedbøren komme tilbake.

- ISABELL HAUG isabell@framtidino­rd.no 458 52 191

– Vintervaer­et kommer nok fort når det først kommer, så det er bare å nyte helga.

Det sier vakthavend­e meteorolog ved Vervarslin­ga for Nord-Norge, Elise Gloppen Hunnes.

Lettskyet og pent

Ifølge henne er ikke vintervaer­et i sikte riktig enda, selv om den sure vinden torsdag kan gjøre det ekstra kaldt og ferdes ute.

– Det ser ut til at vinden minker en del til fredag, da blir det mer opp i frisk bris utsatte steder, altså en god forbedring. Også blir det fortsatt fralandsvi­nd og ganske lettskyet og pent når vi beveger oss inn over starten av helga, begynner hun.

Det vil fortsette med ganske pent vaer lørdag og søndag.

– Det blir sørøstlig vind gjennom hele helga og perioder med klar himmel, men det kommer nok litt mer skyer enn det har vaert tidligere i uka.

Temperatur­en stiger

Temperatur­ene vil stige, i alle fall når vi skriver søndag:

– I ytre strøk forventer vi at det akkurat bikker over mot plussgrade­ne, mens det fortsetter å ligge på minussiden lengre inn i landet, sier Hunnes.

Meteorolog­en sier det vil fortsette med sørøst og sørlig vind, i alle fall i starten av neste uke.

– Det ser ut til at det kan komme noen dråper med nedbør, i alle fall lengre ut, og det vil nok bli mer skyet, avslutter hun.

 ?? HÅKON MOSVOLD / NTB SCANPIX ?? KALDT: Det er fremdeles nokså kaldt torsdag, men i løpet av helga kan det bli mildvaer, i alle fall langs kysten. Foto: Larsen,
HÅKON MOSVOLD / NTB SCANPIX KALDT: Det er fremdeles nokså kaldt torsdag, men i løpet av helga kan det bli mildvaer, i alle fall langs kysten. Foto: Larsen,

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway