Framtid i Nord

– Den har egentlig vaert ganske elendig. Andreas klar for ny sesong, men oppkjøring­en har vaert langt tøffere enn normalt

- KRISTINA BÅTNES HESTDAHL kristina@framtidino­rd.no 948 58 272

Andreas Nygaard har i en årrekke hevdet seg i toppen i Ski Classics, og kan skilte med ikke mindre enn to sammenlagt­seiere i den presisjetu­nge langløpser­ien.

To uker før årets sesong braker løs i Østerrike har han endelig begynt å få godfølelse­n tilbake, etter en tung oppkjøring.

– Oppkjøring­en har egentlig vaert ganske elendig, sier han på telefon til Framtid i Nord fra Livigno i Nord-Italia.

Der skal han vaere frem til de første rennene begynner 10. desember.

– De siste tre ukene kanskje har det begynt å gå litt bedre, så da har jeg begynt å få litt forhåpning­er igjen. Men det er ingen tvil om at det ikke har gått helt som jeg har ønsket og planlagt.

– Går rett vei

32-åringen fra Kvaenangen forklarer at det har vaert litt følgefeil hele veien. Han kom sent i gang, og trente ikke før midten av juni, da han hadde gjort ferdig fjerdeåret på studiet.

Siden har han vaert både koronasmit­tet – og skadet.

– Det har egentlig bare gått trått, men det har begynt å løsne de siste ukene. Akkurat nå føles det ganske bra, men om det er nok vet jeg ikke. Treningsop­pkjøringa har vaert litt tynnere enn den bruker å vaere.

Med formstigni­ngen har den gode følelsen begynt å komme tilbake.

– Det er bedre at det løsner nå enn midt på sommeren, for så å bli dårlig igjen. Nå går det rett vei.

Motivert

Nygaard har som alltid satt seg mål for sesongen – og det er å vinne de største skirennene.

– Men man er avhengig av at kroppen funker, og at den respoonder­er på treningsar­beidet som er gjort. Det er ikke alltid 100 prosent sikkert at den gjør det.

Han forsikrer imidlertid om at det ikke skal stå på motivasjon­en.

– Nei, den er veldig bra. Det er klart at når kroppen ikke funker, og man ikke skjønner hvorfor, blir man mindre motivert. Men når kroppen fungerer, så er motivasjon­en høy.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway