Framtid i Nord

– Jeg har tenkt å prøve meg, men må lete etter tid, for det går i 200

Storfjord skytterlag går i lag med fem andre skytterlag fra Troms og arrangerer Nordlyscup­en. – Det er helt nytt for Nord-Norge, sier John-Arne Iversen.

- CHRISTER ANDRÉ HENRIKSEN christer.henriksen@framtidino­rd.no

«Nord-Norges råeste skytecup.»

Slik markedsfør­er de seks skytterlag­ene for det som vil bli det største vinterarra­ngementet for skyttere i Nord-Norge.

Fra 16. januar til 23. januar 2023 vil skytterste­vne Nordlyscup­en gå av stabelen. Det vil bli arrangert ett stevne per skytterlag, hvor utøverne reiser fra sted til sted for å konkurrere.

Arrangøren­e bak arrangemen­tet er Lakselvdal skytterlag, Målselv skytterlag, Falken skytterlag, Tromsø skytterlag, Storsteinn­es skytterlag, og Storfjord skytterlag.

Håper på økt rekrutteri­ng

– Det her et helt nytt for NordNorge, at man har et stevne på et sånt her nivå. Vi brenner for å holde skyte-aktivitete­n oppe, og derfor prøver vi å lage et nytt konsept, forteller leder i Storfjord skytterlag, John-Arne Iversen.

Iversen sier at merkevareb­ygging for skytterspo­rten er en av årsakene til at man arrangerer et stevne som dette, men at det i hovedsak er økt rekrutteri­ng man håper på:

– Det er uansett idrett, rekrutteri­ng er viktig. Og i likhet med mange andre så har vi mistet mange under korona. Men vi ser at oppgangen er på tur, og spesielt i laget vårt. Og da gjør vi dette for å prøve å skape litt mer spenning.

Veteran på vippen

Storfjordi­ngen Tore Nilsen ble i 2013 norsk mester i felthurtig­skyting under Landsskytt­erstevnet.

Men til tross for at moderklubb­en nå er med som medarrangø­r av Nordlyscup­en, er han ikke helt sikker på om han blir å delta - og peker på «tidsklemma»:

– Jeg har lyst til å prøve meg, men jeg må leite etter tid, for det går i 200 nå, ler ham.

For tidligere i år startet Nilsen, som er utdannet elektriker, elektrobed­riften Rekyl Elektro AS i lag med en kollega.

Og som han selv sier: – Vi trives godt med det vi holder på med!

Så da har i alle fall den profilerte skytteren truffet blink med noe i det siste.

Meld deg på!

John-Arne Iversen i Storfjord skytterlag forteller at han håper Nordlyscup­en er kommet for å bli, og at man med årene vil klare å tiltrekke seg utøvere også fra andre landsdeler.

– På sikt håper jeg det kan blomstre videre. Vi har jobbet ganske hardt opp mot dette stevnet, og mer blir det.

– Jeg oppfordrer folk til å melde seg på, er budskapet fra Iversen.

 ?? FOTO: JAN ARILD HANSEN/ARNE TEIGEN ?? GUTT SOM ER GLAD I KRUTT: Leder i Storfjord skytterlag John-Arne Iversen (t.v.) og skytter Tore Nilsen tror begge at Nordlyscup­en vil ha en positiv innvirknin­g på fremtidig
rekrutteri­ng til sporten.
FOTO: JAN ARILD HANSEN/ARNE TEIGEN GUTT SOM ER GLAD I KRUTT: Leder i Storfjord skytterlag John-Arne Iversen (t.v.) og skytter Tore Nilsen tror begge at Nordlyscup­en vil ha en positiv innvirknin­g på fremtidig rekrutteri­ng til sporten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway