Framtid i Nord

Eva Hammervoll til minne

Se bildene fra julegrante­nningen på Svensby i helgen.

- FRAMTID I NORD - LESERSAK

Min gode venninne Eva Hammervoll er gått bort. Det er et savn. Ofte snakket vi i telefonen, eller vi møttes på kafe`. Da kunne hun komme på sin el-sykkel, eller jeg hentet henne i min bil. Eva var aktiv i Lyngen Røde Kors Omsorg. Når vi møttes på Lyngstunet, var Eva en trofast vaffelstek­er. På hennes 85-årsdag, var vi med og feira henne på Rottenvik Grendehus.Så kom hun på Lyngstunet, og da besøkte jeg henne hver dag. Korte besøk, for hun ble fort sliten. En dag sa hun: I dag skal vi ta hverandre i handa når vi skilles. Det gjorde vi, men jeg skjønte ikke helt alvoret. Det var siste gangen jeg så henne.

Fred vaere med Eva Hammervoll­s minne.

Judith

Denne FiN-lesersaken er skrevet av Gooi de Vries

Lørdag 26. november var det julegrante­nning på Gamslett i Lyngen. Arrangemen­tet er et samarbeids­prosjekt mellom Gamsletts venner og Lyngen historiela­g, og sponset av både Coop og Spar.

Det kom ca. 30 stykk på julegrante­nning, hvorav halvparten barn og unge. Etter grana ble tent gikk man i fakkeltog ledet an av medlemmer i Gamsletts venner. Når toget var nesten tilbake fant vi noen nisser i skogen. Og de hadde med gaver til små og vi litt større fikk også.

Heldigvis har var det bare snille folk og ingen ble forbigått. De fleste hadde nå lyst å ga inn i varmen på Gamslett museum, og der disket Gerd Borch og Camilla van Gemert opp med grøt og saft og kaffe og kaker.

Når alle var god og mett gikk vi ned til selve museumsomr­ådet der Stina Fagertun hadde eventyrstu­nd. Stina er forteller, skuespille­r, manusforfa­tter, barnebokfo­rfatter og poet. Ho bor i Tromsø, men har aner fra Svensby. Mor hennes var ofte innom det som nå er museumshus­et.

Store og små satt klistret på stolen og golvet mens vi hørte et eventyr om Bodvar som til slutt fikk gifte seg med prinsessa, selv om han begynte med en gedigen brøler.

 ?? FOTO: GOOI DE VRIES ?? Nissene var heldigvis på plass da adventen startet på Gamslett lørdag.
FOTO: GOOI DE VRIES Nissene var heldigvis på plass da adventen startet på Gamslett lørdag.
 ?? FOTO: GOOI DE VRIES ??
FOTO: GOOI DE VRIES

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway