Framtid i Nord

– Dette er til mennesker som har vaert i nød

I år som i fjor - har de satt fram juletreet på Lykkesente­ret.

- ISABELL HAUG isabell@framtidino­rd.no

For tredje året på rad setter Lykkesente­ret på Storslett opp et lite juletre med gavelapper på. På lappene står «kjønn» og «alder», på faktiske personer som for tiden bor på flyktninge­mottaket.

Meningen er at lokalbefol­kningen nå skal bidra, med gaver til jul som de tror vil passe den enkelte.

– Vi har fått de tre første pakkene under treet nå, og flere som har hentet lapper, stråler innehaver av Kongla Handleri AS, Kristin Karlsen.

Nesten 90 gaver

Alle gavene går direkte til mottaket på Storslett. Til sammen blir det nesten 90 gaver. Siste frist for innleverin­g er 17. desember.

– Den yngste personen er tre år, den eldste er i 70-årene. Forskjelle­n fra tidligere er at det er flere voksne i år, sier Karlsen.

Gavene trenger så absolutt ikke vaere handlet på Lykkesentr­et for å gis bort.

– Nei, nei. Noen kommer med strikkalue­r og lester, eller andre ting. Mens andre kommer uten noe, også hjelper vi å finne gaven. Vi pakker også gjerne inn, smiler hun.

Stor giverglede

Heidi Fossvoll, innehaver av Skin Tonic Storslett, tror folk har lyst til å bidra. Det har hun og de andre butikkene på sentret erfart fra årene før.

Allerede i oktober var kunder innom og spurte etter treet.

– Dette er et kjempebra tiltak for å glede noen som kanskje ikke har det så bra. Det har vaert kjempepopu­laert. Folk i Nordreisa er så glade i å gi, sier Fossvoll.

Plass til flere

Enkelte år har de fått flere gaver enn det har vaert til personer å gi. Karlsen, som har laget de 90 lappene, sier hun gjerne lager flere – dersom noen andre vil vaere med på ordningen.

– Det er bare å komme innom, eller kontakte med på Facebook eller melding. Vi kan gjerne utvide ordningen slik at også andre lag og foreninger i nabokommun­ene får gaver, smiler hun.

 ?? FOTO: ISABELL HAUG ?? GIVERGLEDE: Det er stor giverglede i Nordreisa. Derfor har de satt fram juletreet igjen. Fra venstre: Margareth Rygh, Hilde Hansen, Kristin Karlsen og Robert Hill. Bakerst fra venstre: Heidi og Oda Fossvoll.
FOTO: ISABELL HAUG GIVERGLEDE: Det er stor giverglede i Nordreisa. Derfor har de satt fram juletreet igjen. Fra venstre: Margareth Rygh, Hilde Hansen, Kristin Karlsen og Robert Hill. Bakerst fra venstre: Heidi og Oda Fossvoll.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway