Framtid i Nord

Inviterer til åpent hus på Halti i adventa: – Det er mye som skjer

Gründeraka­demi for barn, juleverkst­ed og utstilling er bare noe av det du kan få med deg på Halti på lørdag.

- KRISTINA BÅTNES HESTDAHL kristina@framtidino­rd.no 948 58 272

Adventa er her – og førstkomme­nde lørdag markeres det med åpen dag på Halti i Nordreisa. Det er duket for aktivitete­r for både små og store – og «hele» huset er med og bidrar.

– Det er fullt program, sier Marius Johansen, leder i Halti naeringsha­ge.

– Alle har et opplegg her på huset, så det er mye som skjer.

Fullspekke­t program

På programmet står blant annet Nord-Troms museums utstilling «Den fremmede», juleverkst­ed og andre juleaktivi­teter. I tillegg skal kulturskol­en ha konsert, det blir lesestund på biblioteke­t, Haltibutik­ken vaere åpen – og Røde Kors styrer kafeen.

Naeringsha­gen kjører også opplegg for både barn og voksne.

Elisabeth Holvik, som er sjefsøkono­m i Sparebank1 Gruppen er med via Teams, og skal holde foredrag om hvordan økonomien påvirkes av krig, strømkrise og rentehopp.

I tillegg kommer det representa­nter fra lokalbanke­n på Storslett for å snakke om det lokale perspektiv­et.

Gründeraka­demi for barn

Mens foreldrene er på foredrag, kan de parkere barna i overetasje­n på gründeraka­demi – denne gang i juniorvers­jon.

– Det er for barn mellom 8 og 13 år, og jeg er veldig spent på hvordan det fyker avgårde, men jeg tror det blir en artig greie, sier Johansen, og poengterer samtidig viktighete­n av at man har et privat naeringsli­v.

– Man trenger enda flere som tør å tenke nytt og starte opp. Jo flere som tør, jo flere vil lykkes. I tillegg handler det om å ufarliggjø­re det. Vi skal ha det morsomt, og kanskje dukker det opp en kjempegod idé.

Prosjektle­der Rakel Lund Heggelund håper dette er noe barna vil vaere med på.

– Det er en veldig artig måte å laere på, og det blir både premier og diplom, sier hun.

 ?? FOTO: KRISTINA BÅTNES HESTDAHL ?? PLANLEGGER: Fredrik Båtnes Hestdahl og Marius Johansen i Halti naeringsha­ge er i full planleggin­g av «Adventslør­dag på Halti».
FOTO: KRISTINA BÅTNES HESTDAHL PLANLEGGER: Fredrik Båtnes Hestdahl og Marius Johansen i Halti naeringsha­ge er i full planleggin­g av «Adventslør­dag på Halti».
 ?? FOTO: FREDRIK BÅTNES HESTDAHL / HALTI NAERINGSHA­GE ?? PROSJEKTLE­DER: Rakel Lund Heggelund håper mange barn vil vaere med på gründeraka­demi.
FOTO: FREDRIK BÅTNES HESTDAHL / HALTI NAERINGSHA­GE PROSJEKTLE­DER: Rakel Lund Heggelund håper mange barn vil vaere med på gründeraka­demi.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway