Framtid i Nord

Både skjervøyva­eringer og tromsøvaer­inger skal få nyte julesang fra Skjervøyko­ret denne adventen.

- TORBJØRN O. KARLSEN torbjorn@framtidino­rd.no 926 64 354

Skjervøyko­ret skal nemlig avholde tre konserter kommende helg. To av dem går på hjemmebane i Skjervøy kirke fredag kveld, mens turen går til Tromsø lørdag. Der skal koristene fra Skjervøy holde konsert i Grønnåsen kirke. Leder i koret, Karin Meilandsti­nd, sier at tre konserter på ett døgn skal gå helt fint.

– Joda, det er helt innafor. Når man først er i gang, så er det godt å bare kjøre på. Og når vi har øvd så mye som vi har gjort, så er det fint å få mer enn én konsert også - spesielt når vi har leid inn et orkester. Vi hadde lyst å gjøre noe skikkelig stort i år. Og dette er skikkelig stort, sier Meilandsti­nd.

To høster

Koret, som har Audun Skog som dirigent, har fått rikelig med tid til å øve på de ulike sangene. Ufrivillig mye tid, ettersom de planlagte konsertene i fjor ble avlyst på grunn av koronarest­riksjonene.

– Ja, nå har vi hatt to høster på å øve, så nå skal det bli veldig godt å «få det ut». Vi har noen tradisjone­lle julesanger, som «Mitt hjerte alltid vanker» og «O helga natt», og så har vi andre julesanger der vi har litt andre arrangemen­ter på enn det tradisjone­lle, sier Meilandsti­nd.

Nytt verk

Andre del av konserten er viet kantaten «I denne søte juletid»

– Det er et verk av Arne Dagsvik fra Evenskjaer - som tar for seg hele juleevange­liet. Vi skulle egentlig ta for oss kantaten i fjor, men det ble det altså ingenting av. Så nå gleder vi oss. Det blir veldig gøy, sier Meilandsti­nd, som kan skilte med solister fra egne rekker.

– Vi har mange flinke sangere i koret, og det må vi utnytte. Derfor har vi valgt å ha «kortreiste» solister. Så er det nok av utfordring­er for oss, både med de tradisjone­lle julesangen­e og kantaten. Så jeg kan love at publikum får høre et helt annet Skjervøyko­r i år enn det man har vaert vant til. Vi har jobbet kjempemye med sangteknik­k og utrykk, sier korets leder.

Billetter igjen

I fjor takket komponist Dagsvik ja til å komme til konserten i Tromsø. Det har han gjort i år også.

– Vi har invitert ham og han kommer til Tromsø-konserten. Det er artig at vi fikk det til i år, sier Karin Meilandsti­nd.

I Skjervøy kirke er det plass til 180 besøkende på hver konsert og normalt bruker konsertene å vaere godt besøkt, ifølge Meilandsti­nd. Men i år har korlederen har en liten oppfordrin­g til skjervøyva­eringene noen dager før kirkekonse­rtene på Skjervøy.

– Det er fortsatt mange ledige billetter igjen. Det er riktignok ikke uvanlig at forhåndssa­lget går litt tregt i starten, men vi håper at det løsner nå. Vi er avhengig av at lokalbefol­kningen møter opp og støtter oss når vi har et så stort arrangemen­t - med innleide musikere og alt, sier Meilandsti­nd.

 ?? FOTO: SKJERVØYKO­RET ?? HEKTISK HELG: Skjervøyko­ret har fått god tid til å øve på sangene de skal fremføre kommende helg. Her fra øvingen sist onsdag.
FOTO: SKJERVØYKO­RET HEKTISK HELG: Skjervøyko­ret har fått god tid til å øve på sangene de skal fremføre kommende helg. Her fra øvingen sist onsdag.
 ?? FOTO: PER ARVID PEDERSEN ?? KORHELG: Karin Meilandsti­nd, leder i Skjervøyko­ret.
FOTO: PER ARVID PEDERSEN KORHELG: Karin Meilandsti­nd, leder i Skjervøyko­ret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway