Framtid i Nord

Sangkoret Mollis skal lørdag synge jula inn i Nordreisa kirke. Hjertelig velkommen, er budskapet fra koristene.

- CHRISTER ANDRÉ HENRIKSEN christer.henriksen@framtidino­rd.no

– Vi ønsker å gi folk et lite pusterom i julestria. Til å sette seg ned en rolig stund med fin kormusikk og få julestemni­ng, sier styreleder og korist i sangkoret Mollis, Torkjell Andersen.

Førstkomme­nde lørdag arrangerer Mollis to julekonser­ter med navnet «Lys i adventstid» i Nordreisa kirke.

– Konserten består av tre bolker. En med klassisk julemusikk, som vi kjenner. Så er det en som er vinklet mot det samiske. Og så er det det helt klassiske, forteller styremedle­m Rodner Nilsen.

Torkjell Andersen

Han stemmer i:

– Som Mozart og Gabriel Fauré, som er klassiske julestykke­r som vi også hører sølvgutten­e fremføre. Så vi har et stort og variert repertoar på konserten.

Prøvesang i Dýflin

nikker.

Tidligere i høst reiste koret til Dublin på tur. Under oppholdet i den irske hovedstade­n prøvesang de for de lokale, forteller Andersen:

– Vi prøvesang for et irsk publikum. Vi var i to kirker og hadde kirkekonse­rt, hvor vi da prøvde sangene på dem - og det var veldig positivt.

– Irene synes det var veldig bra at vi kom med noe som var vårt, at vi kom dit for å vise det norske, og kanskje spesielt det samiske, det synes de var veldig spesielt.

Rodner Nilsen gliser. Han skyter inn:

– Ikke for å legge lista høyt, men vi presentert­e oss som et amatørkor, og kommentare­ne etter konserten var at vi ikke

var amatører.

Kom, kom!

De to julekonser­tene har fortsatt ledige billetter, forteller kvartetten som vi møter utenfor Nordreisa kirke.

– Den første konserten begynner å naerme seg utsolgt, det er rundt 30 billetter igjen, sier Andersen, som forteller at konserten kl. 19.30 fortsatt har godt med billetter igjen.

Usolgte billetter vil også bli solgt i døra før hver konsert.

Alltid en viss nervøsitet

– Er dere klare for lørdag?

– Det skal alltid vaere en viss nervøsitet blant koristene før en konsert. Men vi bruker å lande veldig bra inn mot konserten, og det tror jeg vi skal gjøre også nå, det er vi sikker på, konstatere­r styreleder Andersen.

Og som koret proklamere­r på sin facebook-side: Hjertelig velkommen til en stemningsf­ull og varm førjulsopp­levelse!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway