Framtid i Nord

Ble Årets Fair play-klubb: – Vi er veldig stolte

Skjervøy IK har blitt Årets Fair play-klubb i Troms fotballkre­ts.

- CHRISTER ANDRÉ HENRIKSEN christer.henriksen@framtidino­rd.no

Hvert år kåres Årets Fair playklubb i de 18 fotballkre­tsene, der vinnerne i hver krets får 10 000 kroner?og en plakett.?

For 2022 falt avgjørelse­n i Troms fotballkre­ts på Skjervøy IK.

– Klubben er en tradisjons­rik klubb, som spesielt det siste året har tatt tak i både baerekraft og er i startgropa for å bli kvalitetsk­lubb, skriver Troms fotballkre­ts i en e-post til klubben.

Øystein Skallebø er fotballtre­ner og sitter i styret for aldersbest­emt fotball i SIK, han forteller at prisen som Årets Fair play-klubb er stor stas:

– Vi er veldig stolte over å få en sånn anerkjenne­lse fra fotballkre­tsen. Det inspirerer oss til å jobbe videre.

Stine Gundersen jobber som klubbutvik­ler i Troms fotballkre­ts. Hun forteller at de tidligere i år sendte ut en invitasjon til klubbene i kretsen hvor man kunne nominere andre lag som man syntes hadde opptrådt med god fair play-ånd gjennom sesongen.

– Og da fikk vi inn tilbakemel­dinger fra flere, hvor det var spesielt en begrunnels­e som vi synes var veldig fin. Det var noen trenere i Ulfstind som hadde vaert på besøk på Skjervøy og hatt en kjempegod opplevelse der etter å ha kjørt langt. De hadde en fin kamp, ble stelt godt med i etterkant av kampen, og det var god tone mellom jentelagen­e som møtte hverandre, forteller Gundersen.

Hun legger til:

– Så det at Skjervøy blir trukket frem av andre klubber, utenfor sitt eget lokalsamfu­nn, er et sterkt argument som har bidratt til å gi dem den her fair play-prisen.

Tidligere i høst var Troms fotballkre­ts og Norges Fotballfor­bund å snakket om baerekraft og baerekraft­ig utvikling på Skjervøy for idrettslag­et. Og det at SIK har tatt tak i en del i etterkant for å fremme baerekraft i sitt naermiljø, det har spilt inn på avgjørelse­n, forteller Gundersen:

– Klubben gjør det enklere for sine medlemmer. For eksempel så har de samlet inn brukte sko til de yngste spillerne, så istedenfor å kaste, så kan man heller gjenbruke utstyr. Og så er de i tillegg i startgrope­n til å bli en kvalitetsk­lubb for å forbedre klubbdrift­en.

 ?? FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN ?? STAS: – Det er veldig stas å få en sånn pris, sier Øystein Skallebø i SIK om prisen som Årets Fair play-klubb i Troms fotballkre­ts.
FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN STAS: – Det er veldig stas å få en sånn pris, sier Øystein Skallebø i SIK om prisen som Årets Fair play-klubb i Troms fotballkre­ts.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway