Framtid i Nord

Da nødetatene kom til vestersia av Uløya, var hytta fullstendi­g overtent. Marius og Sandras spektakula­ere hytte er helt nedbrent: – Ufattelig trist

-

Lørdag kveld meldte Troms politidist­rikt om et branntillø­p i et hus på Uløya. Mandag morgen forteller 110-operatør Tor Magne Haldorsen at det var en hytte på vestersia av øya som brant.

Turistene hadde kommet seg ut av hytta før de varslet brannvesen.

– Vi fikk en telefon fra turister som forteller at det er en brann i en hytte. Vi skaffet en ferge, og brannvesen sammen med kraftforsy­ning og ambulanse reiste over. Da de kom fram var hytta fullstendi­g overtent, forteller Haldorsen.

– Ingenting igjen

Det var lodgen Lyngen Vista som brant.

Eierne er Sandra Hallen og Marius Johansen fra Nordreisa.

– Det har ikke sunket helt inn enda. Det er jo ufattelig trist – et sjokk egentlig. Men jeg er veldig glad for at det gikk bra med gjestene som var på hytta da det brant, sier Johansen.

Johansen er ikke klar over hva som er årsaken til brannen. Etter det han er kjent med skal gjestene ha vaert utendørs da det tok fyr.

– Det tror jeg gjestene også ønsker å finne ut av. Jeg vet at de har det tungt, og for vår del er det ingen god følelse å ikke vite hva som har skjedd.

– Nå er det ingenting igjen. Alt er brent opp. Det er utrolig kjedelig, sier Johansen.

Vil etterforsk­e brannen

Leder for etterforsk­ning i Nord-Troms lensmannsd­istrikt, Eivind Hansen, forteller at foreløpig har ikke politiet vaert på stedet, men de har opprettet sak på hendelsen.

– Vi vil etterforsk­e hendelsen og krimteknik­ere vil gjennomgå branntomta. Vi har snakket med involverte parter, men kan ikke si noe om brannårsak­en akkurat i dag. Vi har enda ikke vaert på stedet, sier Hansen.

Han påpeker at det var en stor og alvorlig brann.

Spesielt område

Hallen og Johansen bygget hytta, som stod ferdig i 2019, sammen. Den var først tiltenkt til privat bruk, men de har hatt suksess med utleie og har pla

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Lørdag kveld brant lodgen til Lyngen Vista ned.
FOTO: PRIVAT Lørdag kveld brant lodgen til Lyngen Vista ned.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway