Framtid i Nord

Nå gleder de seg til å feire norsk-ukrainsk jul.

- ISABELL HAUG isabell@framtidino­rd.no

Coop Nord har bestemt seg for å dele ut 60 000 kroner til flyktninge­mottaket på Storslett i Nordreisa. Dette som en fin gest i juletida.

Det sier butikksjef på Coop Extra, Tatiana Samuelsen.

– Setter pris på det

Torsdag ettermidda­g delte hun ut gavekorten­e til de over 100 flyktninge­ne, hovedsakli­g fra Ukraina, som bor på mottaket og blir boende der gjennom jula.

– Vi er veldig glade for dette, og synes det var en god idé å gi en ekstra gave til ukrainerne på mottaket. Folk i Nordreisa gjør mye bra for oss, og vi setter veldig pris på det, sier Dmytro Simeiko.

Barndomsmi­nner

Rundt 40 000 kroner blir fordelt til store og små, resterende 20 000 kroner blir opp til beboerråde­t på mottaket å bestemme seg for hva de skal brukes til.

– Det blir fint for barna å kunne kjøpe seg noe annet enn mat og dagligvare­r. Noen kom fra Ukraina til Norge helt uten penger, sier Oksana Kachurovsk­a.

Hun håper de klarer å skape en gøy og koselig julefeirin­g. 1. juledag og nyttårsaft­en blir det fellesarra­ngementer med god mat.

– Det blir fint å blande ukrainske tradisjone­r med norske. Det er sikkert 30 år siden jeg har feiret jul med hvit, ren snø rundt meg. Det bringer fram minner fra barndommen. Hunden min er også glad, og ruller seg i snøen hele tiden, ler hun.

Fornøyde ansatte

Mottaksled­er Marte Eikset er også glad for pengestøtt­en.

– Jeg synes dette er helt fantastisk. Det har stor betydning, og er godt for oss som arbeider på mottaket også. Å vite at de får litt ekstra når vi selv drar hjem til våre familier gjør godt, smiler hun.

 ?? FOTO: ISABELL HAUG ?? JULEGAVE: Tatiana Samuelsen (t.v) deler ut gaven fra Coop Nord. Dmytro Simeiko, Oksana Kachurovsk­a og mottaksled­er Marte Eikset tar gledelig imot.
FOTO: ISABELL HAUG JULEGAVE: Tatiana Samuelsen (t.v) deler ut gaven fra Coop Nord. Dmytro Simeiko, Oksana Kachurovsk­a og mottaksled­er Marte Eikset tar gledelig imot.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway