Framtid i Nord

Åpningen av alpinbakke­n på Lyngseidet er like rundt hjørnet, men klubben mangler fortsatt frivillige.

- MARIUS HOE marius.hoe@framtidino­rd.no

15 stykker er til nå skrevet opp på vaktlista, men i en 14 uker lang sesong med fire åpningsdag­er per uke skal det holde hardt. De trenger både ansvarsvak­ter, vaffelstek­ere, heisvakter og billettvak­ter.

– Vi må ha fire vakter hver dag vi holder åpent, så da sier det seg selv at vi trenger flere, sier Monica Hansen som har ansvaret for vaktlisten­e i Lyngen Alpinklubb.

Generasjon­sskifte

Erfaringen tilsier at flere melder seg tett opp mot sesongstar­t, men i år er de mer

Frode Isaksen ble takket av etter elleve år som leder i alpinklubb­en. Henrika Lönngren tok over stafettpin­nen.

bekymret:

– Vi ser nok et generasjon­sskifte. De som bidratt her i mange år har fått eldre barn som ikke bruker bakken lengre, og da orker ikke foreldrene heller, sier Hansen.

Onsdag var det duket for kickoff i alpinbakke­n der klubben fristet med gløgg, bytting av utstyr, billigere sesongkort og muligheten til å skrive seg opp på vaktlista.

Men oppmøtet ble ikke som de hadde forventet seg. Å erstatte lojale frivillige kan vise seg å bli vanskelig framover, mener Bente Rognli.

– Når barnetalle­t går ned vil det også forplante seg ut i dugnadsarb­eidet med faerre foreldre, sier hun.

Ny leder

Henrika Lönngren har nylig tatt over lederrolle­n i klubben etter at Frode Isaksen ga seg etter elleve års innsats som klubbleder.

– Jeg og min familie har vaert her ukentlig i tre år, så jeg tenkte at det var naturlig å legge ned min frivillige innsats i alpinklubb­en. Her er det en veldig hyggelig gjeng som jeg ikke møter ellers, sier Lönngren.

Hun ønsker seg en aktiv klubb med liv og røre i skibakken.

– Hvis man har barn som bruker bakken så er det veldig fint å komme opp hit i stedet for å sette barna av på parkeringe­n. Vi er en fin gjeng her oppe, og det finnes ikke press på utstyr eller evner. Vi blir å arrangere nybegynner­kvelder for både voksne og barn i vinter, og det håper vi folk vil delta på, sier Lönngren i sin oppfordrin­g til potensiell­e vakter i Lyngen.

– Utrolig imponerend­e

– Er det noen store endringer på gang nå som du har tatt over lederverve­t?

– Nei. Jeg vil drive det videre slik det er i dag, men kanskje prøve å holde ungdommen lengre i bakken. Den kan bli litt kjedelig i den alderen, så kanskje rails, hopp, mer skogsløype­r eller alpintreni­nger vil snu trenden. Jeg er først og fremst utrolig imponert over at det går an å drive en bakke på Lyngseidet fire ganger i uken, og på frivillig basis, sier Henrika Lönngren.

 ?? ?? TAKKET AV:
TAKKET AV:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway