Framtid i Nord

Andre juledag åpner «Ni Liv Diskotek» dørene i de gamle lokalene til Brannkassa.

- MARIUS HOE marius.hoe@framtidino­rd.no 48125398

Ola Giaevers utested Brannkassa la ned drifta etter at selskapet mistet skjenkebev­illingen tidligere i år. Siden da har gründerens lokaler stått tomme, men det har altavaerin­gen Jan Kristensen nå gjort noe med.

Andre juledag åpner dørene til «Ni Liv Diskotek» på Lyngseidet. Et passende navn for et utested som gjennom årene har åpnet og lukket dørene over en lav sko.

– Haha ja, ikke sant! Ola har også noen Baalsrud-planer i området så det er jo et bra navn. Vi prøver å få til en «restart», sier Jan Kristensen.

– Et savnet tilbud

Kristensen tar også over drifta av puben vegg i vegg med diskoteket. Puben beholder imidlertid navnet «Brannkassa».

Altavaerin­gen kommer fra entreprenø­rbransjen, og før det jobbet han syv år i Norwegian. Han var også involvert i Giaevers prosjekt Fly Viking, men i Ni Liv Diskotek er forholdet til Giaever kun et leieforhol­d. Utestedet drives gjennom Kristensen­s eget selskap Klar Vei AS.

Han har derimot ingen tidligere erfaring med å drive et utested.

– Det handler vel egentlig om å ha nok varer. Vi har fått tak i folk, men alt er ikke 100 prosent klart. Det skal nok gå greit.

– Ifølge ungdommen er dette et tilbud som er savnet. Det har vaert skrint, og bygda trenger et slikt tilbud. Men det er mye organiseri­ng og jobb så vi vil se an etterspørs­elen før vi legger noen store planer. Det er begrenset hva slags tilbud man kan ha her, sier Kristensen.

Tilflytter­e

I sommer flyttet Kristensen og kona Gordana Stupar fra Eidsvoll til Lyngen. Stupar tok over Go2 Arctic Grill på Lyngseidet,

og driver nå serverings­stedet som også Kristensen er medeier i.

– Vi trives her. Lyngen er den rette plassen, sier Jan Kristensen.

 ?? FOTO: MARIUS HOE ?? NYTT NAVN: Altamannen Jan Kristensen har starta utestedet «Ni Liv» i lokalene der «Brannkassa» holdt til.
FOTO: MARIUS HOE NYTT NAVN: Altamannen Jan Kristensen har starta utestedet «Ni Liv» i lokalene der «Brannkassa» holdt til.
 ?? FOTO: PRIVAT ??
FOTO: PRIVAT

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway