Framtid i Nord

Håper julenissen har alpinbrill­ene på, for det kommer mer snø til jul

Ja, da er det snart jul og i år som i fjor så må nissen ut i vintervaer.

- ARE BERGSET ELVESTAD are@framtidino­rd.no 40106377

I en god stund så det ut til at det ble lite snø til jul i Nord-Troms, men for en-to uker siden vendte vaeret om og endelig kom snøen for å skape litt ekstra julestemni­ng.

Nå forteller meteorolog Sevim Mulla ved Meteorolog­isk institutt i Tromsø at snøbyger er noe vi også får som en del av julevaeret.

Da må de som kan, huske å minne julenissen på å ha gode vindusvisk­ere og ta det rolig på vinterhimm­elveiene mens nissen farter rundt med gavene.

Mest på kysten

Lillejulaf­ten setter standarden for resten av jula. Da forteller meteorolog­en at det blir relativt rolige vindforhol­d og det kan komme noen byger.

– Det blir mest på kysten, men det kan gå litt inn på land. Vindretnin­gen kan variere, men i hovedsak fra nord-nordøst.

– Så, det er vel ganske greie saker det, sier meteorolog­en.

Og på julaften forteller hun at det blir litt mer spenstig vaer enn dagen før.

– Det er ikke så mye som skjer på temperatur­siden, men det blåser litt opp. Kanskje opp til stiv kuling. Og snøbyger blir det fortsatt, sier Mulla.

– Må ikke bli forbauset

Hvor snøbygene treffer er ikke sikkert. Det er en del lavtrykk som kan gjøre det uforutsigb­art på hvor og hvor mye snø som kommer.

– Vi har et godt utvalg av byger som kan komme, så man må ikke bli forbauset om det også kommer snøbyger lenger inn på landet, forteller hun.

Første juledag – ja, da er det heller ikke store endringer. Pålandsvin­d, bygevaer, litt og mer vind på siste halvdel av dagen.

– Det blir noen perioder med litt kuling og litt snøbyger gjennom hele jula, så slikt sett blir det ikke så spennende. Og det ser foreløpig ut til at vi holder oss på minussiden også.

 ?? FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD ??
FOTO: ARE BERGSET ELVESTAD

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway