Gjør Det Selv (Norway)

TEST – to sider med tester av verktøy og materialer.

Stihls lille muskelbunt er enkel å komme til med. Likevel har den krefter nok til å løse meget krevende oppgaver. Kvaliteten er på topp. Og kvalitet koster.

-

La oss avsløre det med en gang: For de fleste motorsagei­ere vil Stihl MS 241 C-M være et skritt opp i både kvalitet og styrke. For selv om sverdet bare er på 35 cm, og maskinen kanskje ikke ser så voldsom ut, er det snakk om en liten hissigprop­p.

I den seneste stortesten vår av motorsager, kostet deltakerne opptil 3500 kroner. Denne muskelbunt­en koster mer enn det dobbelte, men størrelsen, sverdlengd­en og vekten er omtrent den samme. Så hva er det du da betaler ekstra for? Det korte svaret er kraft og komfort. For å teste hastighete­n, kappet vi en furustolpe på 98 x 98 mm 10 ganger på tid. MS 241 C-M klarte oppgaven på 29 sekunder, noe som var omkring 20 prosent raskere enn sagene til 3500 kroner eller mindre. Likevel er vibrasjone­ne som overføres fra sagen til hendene dine merkbart mindre. Og det er noe som er verdt å betale ekstra for, hvis du skal bruke sagen i flere timer om gangen. Vi tok også med oss sagen en tur ut i skogen. Her spiste den seg uten problemer gjennom mellomstor­e trestammer på 30-40 cm.

Det er ingen tvil om at sagen er laget for profesjone­lle brukere – eller kresne gjør det selv-ere. MS 241 C-M er en sag i absolutt toppkvalit­et, som leverer varene og er en sann fornøyelse å jobbe med. Bakdelen er at du også må betale ekstra for det.

“… SAGEN ER LAGET FOR PROFESJONE­LLE BRUKERE ELLER KRESNE GJØR DET SELV-ERE …”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway