Gjør Det Selv (Norway)

STORTEST – vi tester sju populære kapp-/gjærsager.

Når du skal lage helt presise snitt i skjeve vinkler, kappe en masse materialer eller kappe listverk, er det ingen tvil. Kapp-/gjærsagen gjør jobben bedre enn alle andre. Vi har testet sju populære sager til cirka 4600 kroner eller mindre.

-

Kapp-/gjærsagen kan lage helt like snitt hver gang, og bruker du litt tid på å sette den opp og stille den inn riktig, kan de mest monotone oppgaver løses i en håndvendin­g. Så uansett om du skal kappe materialer til en ny terrasse eller lage perfekte listeskjøt­er med gjæring, så gjør den jobben enklere.

Avgjørende forskjelle­r

Sagene har en rekke likhetspun­kter, som skrutvinge, gjæring opptil 45°, muligheten for venstretil­ting og dybdestopp, så du ikke sager helt gjennom emnet. Men der stopper også likhetene opp. For hvordan de stilles inn, og kvaliteten og mengden av ekstra funksjoner varierer mye. Det samme gjør prisen på sagene fra butikk til butikk. Testvinner­en varierer faktisk nesten 3200 kroner i pris fra én butikk til en annen. Det er derfor lettjente penger å hente ved å gjøre noen raske prissøk på nettet før du kjøper ny sag.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway