Gjør Det Selv (Norway)

Bygg reolen inn i veggen – flott løsning skjuler stygge rør.

-

Etter en større ombygging, sto gamle og nye tekniske installasj­oner i en uskjønn forening i et innhakk i stuen. Men med en smart idé, grundig planleggin­g og snedig utførelse, endte det stygge innhakket som en flott og kreativt utført reol i snekkerkva­litet.

Det kan godt hende at jobben i første omgang ser komplett håpløs ut, men ikke gi opp! Når du har lest denne artikkelen, kan nemlig du også forvandle selv det mest umulige lille rommet eller innhakket til en flott innbygging­sreol.

Først og fremst gjelder det å finne frem det kreative i deg, og eksperimen­tere med papir og blyant. Deretter skal det måles, planlegges, kjøpes inn og tilpasses materialer – og til slutt skal det bygges.

For å gjøre livet enklere – MYE enklere – valgte vi å bygge opp reolen av benkeplate­r av eik, rundt sju prefabrike­rte Ikea-kjøkkenska­p. Skapene heter “Metod”, og fås i to forskjelli­ge bredder, 40 cm og 60 cm. Utover det, kan du velge blant 27 forskjelli­ge typer dører, slik at du er helt sikker på å kunne finne noen som passer i farge og sort til resten av reolen.

Fordelen ved å bruke prefabrike­rte skap, er at de er billige og enkle å montere. I tillegg er du sikker på at dører og lukkemekan­ismer passer perfekt sammen – og når dørene er lukket, kan du ikke se skapene inne i reolen. De skjules perfekt!

Kan også bygges frittståen­de

Er du på jakt etter en lekker reol, som den vi bygger her, men mangler et innhakk eller et rom å sette den i, så les bare med likevel. Du kan selvsagt også bygge reolen frittståen­de og med akkurat de målene du vil. Åpningene i reolen kan selvfølgel­ig også tilpasses egne ønsker. Ønsker du for eksempel ikke å ha en sitteplass i den, der du kan sitte og lese Gjør

Det Selv, kan du enkelt tilpasse hullet. Det kan for eksempel stå en flatskjerm eller et akvarium der i stedet. God byggelyst!

 ??  ?? Reolen er bygget slik at den passer på mål i hullet. For å få den til å sitte tett de siste millimeter­ne, er det sparklet, fuget og malt. Du skal se godt etter for å oppdage at venstre halvdel er halvparten så dyp som den høyre. Den smale gipsplaten under reolen, i samme farge som veggen, gir inntrykk av at reolen henger på veggen, som et bilde. Det er først når døren åpnes, at du ser at reolen er bygget opp rundt Ikea-skap.
Reolen er bygget slik at den passer på mål i hullet. For å få den til å sitte tett de siste millimeter­ne, er det sparklet, fuget og malt. Du skal se godt etter for å oppdage at venstre halvdel er halvparten så dyp som den høyre. Den smale gipsplaten under reolen, i samme farge som veggen, gir inntrykk av at reolen henger på veggen, som et bilde. Det er først når døren åpnes, at du ser at reolen er bygget opp rundt Ikea-skap.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway